Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
14°C

CONCERT ELENA MINDRU QUINTET

Music Pub, joi, 14 iulie, ora 22  

Cu idei proaspete și originale, formatia Elena Mîndru Quintet aduce pe scena jazzului românesc piese din repertoriul standard de jazz, melodii traditionale româneti ”jazzificate” si compozitii proprii printrun sound personal, cu influente de funk, soul sau latino. Vocea, saxofonul, pianul, contrabasul si tobele sunt instrumentele cu ajutorul cărora cei 5 membri ai quintetului îsi exprimă ideile muzicale. Studenti sau absolventi ai Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” si ai Facultătii de Informatică – UBB din Cluj Napoca, tinerii muzicieni sau format ca trupă de jazz pe parcursul anilor 2009-2010, evoluând de la trioul voce-pian-contrabas (Elena Mîndru, Albert Tajti, Daniel Dumitrana) la formula de quartet cu tobe (Gratian Silaghi), iar apoi li sa alăturat și saxofonul (Dan Păcurar). 

Cu toții au păsit în lumea jazzului de mai bine de 8 ani, cântând în diverse formule si participând la festivaluri precum Festivalul de Jazz de la Sibiu, Jazz Napocensis, Jeunesses Musicales, Festivalul de Jazz de la Târgu Mure, Festivalul de Jazz de la Montreux – Elvetia, Scrivere in jazz –Sassari, Italia, Keep An Eye Jazz Award – Amsterdam. 
Dea lungul carierei lor, au sustinut concerte si recitaluri în Cluj Napoca, Bucureti, Brăila, Târgu Mureș, Baia Mare, Geneva, au cântat pentru familia regală a României si au participat la masterclassuri în Anglia, Germania, Elvetia, România. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus