Marţi,
31.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

Scoala nr. 18 se extinde cu sali de clasa si laboratoare de peste 5 milioane lei

Şcoala nr. 18 din Sibiu este prima şcoală din judeţ care va fi modernizată din fonduri europene, după ce proiectul a fost acceptat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3. Proiectul “Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Şcoala cu clasele I-VIII, nr. 18, Sibiu, judeţul Sibiu” a primit o finanţare de peste 5 milioane de lei şi va trebui finalizat în 17 luni.

“Obiectivul proiectului îl constituie îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie şi a dotării şcolii cu calsele I-VIII nr. 18 din Sibiu, conducând la creşterea calităţii procesului educaţional şi a accesului la educaţie obligatorie la nivelul municipilui Sibiu” a spus Simona Pop, managerul proiectului.

În cadrul proiectului se va realiza extinderea şcolii cu cinci săli de clasă, pentru a se putea efectua orele într-un singur schimb, amenajarea unui Centru de documentare şi informare (C.D.I.), realizarea unui laborator destinat învăţării limbilor străine şi modernizarea laboratorlui de informatică existent, care va prelua funcţiile platformei Advanced e-Learning- program informatic de învăţare interactivă cu ajutorul computerului.

“Unităţile de învăţamnt din judeţ sunt bine doate, dar bine nu înseamnă foarte bine, iar prin acest proiect ne propunem să îmbunătăţim condiţiile de la şcoala nr. 18, pentru a le aduce la un nivel european şi pentru a permite acestei unităţi cu predare în două schimburi, să îşi desfăşoare activitatea normal, într-un singur schimb” a mai adugat Simona Pop.

În prezent, în Sibiu aproximativ 5% dintre unităţile de învăţământ sunt cu predare în două schimburi, datorită numărului mare de solicitări, dar şi din cauza lipsei unui spaţiu adecvat, care să permită amenjarea unui număr suplimentar de săli de clasă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 159

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus