Pentru cei care iubesc bucătaria asiatică, săptămâna aceasta avem o reţetă care cu siguranţă o să-i încânte- pui asiatic cu busuioc şi ghimbir.
Ingrediente:
500 gr piept pui
un morcov
o ceapa
3 catei de usturoi
un ardei gras rosu
60-70 gr ghimbir
1 si 1/2 lingura sos de chili
2 linguri ulei masline
busuioc verde
sare
Preparare: Se încinge uleiul de măsline într-un wook şi se pune la călit ceapa tăiată feliuţe subţiri, aproximativ 5 minute, apoi se adaugă usturoiul, care se lasă un minut, după care se pune ghimbirul, curăţat şi tăiat rondele subţiri. După aceea se ia morcovul tăiat rondele şi ardeiul gras tăiat în bucăţi mai mari şi se mai călesc împreuna cu celelalte ingrediente, timp de 3-4 minute. Pieptul de pui se spală şi se taie în bucăţi subţiri, după care se adaugă peste legume. Se lasă la foc mic 5-10 minute. Se adaugă sosul de soia, sarea şi se mai lasă 3-4 minute, după care se pune şi sosul de chili şi după un minut se ia de pe foc. La sfârşit se adaugă busuiocul tocat mărunt. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 253
Ultimele comentarii
Acum 13 ore
Valentino Versace
Acum 13 ore
Cartea ne face bine..
Acum 14 ore
Emil
Acum 14 ore
Adrian
Acum 14 ore
Newman