Duminică,
12.10.2025
Innorat
Acum
13°C

Pui asiatic cu busuioc si ghimbir

Pentru cei care iubesc bucătaria asiatică, săptămâna aceasta avem o reţetă care cu siguranţă o să-i încânte- pui asiatic cu busuioc şi ghimbir.

Ingrediente:

500 gr piept pui

un morcov

o ceapa

3 catei de usturoi

un ardei gras rosu

60-70 gr ghimbir

1 si 1/2 lingura sos de chili

 2 linguri ulei masline

busuioc verde

sare

Preparare: Se încinge uleiul de măsline într-un wook şi se pune la călit ceapa tăiată feliuţe subţiri, aproximativ 5 minute, apoi se adaugă usturoiul, care se lasă un minut, după care se pune ghimbirul, curăţat şi tăiat rondele subţiri. După aceea se ia morcovul tăiat rondele şi ardeiul gras tăiat în bucăţi mai mari şi se mai călesc împreuna cu celelalte ingrediente, timp de 3-4 minute. Pieptul de pui se spală şi se taie în bucăţi subţiri, după care se adaugă peste legume. Se lasă la foc mic 5-10 minute. Se adaugă sosul de soia, sarea şi se mai lasă 3-4 minute, după care se pune şi sosul de chili şi după un minut se ia de pe foc. La sfârşit se adaugă busuiocul tocat mărunt. Poftă bună!

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 253

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus