Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Premierul maghiar Viktor Orban: Budapesta se va pronunta in privinta reorganizarii teritoriale a Romaniei

Viktor Orban a declarat sâmbătă la Şcoala de Vară "Tusvanyos" de la Băile Tuşnad că guvernul maghiar se va pronunța în privința propunerii PD-L de reorganizare administrativ-teritorială a ROmâniei, dar că nu a venit încă acest moment. "În privinţa reorganizării teritorial-administrativă din România, încă nu a venit momentul în care guvernul de la Budapesta ar trebui să se pronunţe referitor de acest subiect, dar s-ar putea să vină acel moment", a declarat Orban, citat de Gândul.info. "În momentul de faţă, comunitatea maghiară din România trebuie să adopte o poziţie comună, care să fie apoi comunicată guvernului de la Bucureşti. Iar în momentul în care va exista o asemenea poziţie comună, atunci bineînţeles vom merge şi noi mai departe şi vom analiza dacă este oportun sau nu să intervenim", a mai precizat premierul Ungariei.
Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 182

Comentarii

7 comentarii

cititor

Acum 12 ani

Sa faca bine sa se pronunte la el in tara, pentru tara lui. Nu are nici un drept sa se pronunte referitor la problemele interne ale altei tari.
Raspunde

eu

Acum 12 ani

stai linistit ca astia se vor pronunta, cat de curand cu niste tarana in gura.... si agatati de un stejar ianalt sa-i vada toata lumea.
Raspunde

Fritzl

Acum 12 ani

Ungurii si sasii au fost permanent pe o mana. A nu se uita in veci Unio trium Nationum, care proteja ungurii, secuii si sasii, in detrimentul romanilor iobagi. Cancelarul Germaniei, Helmuth Kohl, a dat Ardealul ungurilor in documentele secrete semnate cu Gorbciov in 1989, cand s-a reimpartit Europa in zone de influenta pentru Germania si Rusia. Ungaria a fost intotdeauna fidela Germaniei, spre deosebire de Romania, care i-a tradat pe nemti in 23 august 1944.
Raspunde

cabuta

Acum 12 ani

Foarte bine daca avem niste dobitoci care ne conduc.La ce-i care i-au ales cum sa le mai spun?
Raspunde

@Fritzl

Acum 12 ani

1. Daca documentele alea sunt secrete, cum PLM a ajuns continutul lor la tine? 2.Italia a facut acelasi lucru ca Romania in razboi, si fix trei metri in spatele poulii o doare.
Raspunde

pt. 5

Acum 12 ani

La tine in Dresda tot asa vorbesti , ba poula Mish din Carpinish?
Raspunde

pt. vaca cu IP 188.24.205.202

Acum 12 ani

Ei bine, fix asha, Acum meri in poula mea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus