Joi,
23.09.2021
Innorat
Acum
9°C

republica nu trece BACALAUREATUL !

Este destul de ușor să găsești explicații la starea de rău care a cuprins toate domeniile vieții în republica România. Pentru majoritatea oamenilor simplii, puțin informați asupra cauzelor profunde ale prezentului derizoriu, această stare de lucruri indică o inadecvare a societății la cerințele concertului european! Dar trebuie spus foarte clar – întreaga societate, nu numai conducătorii!! Pentru că electoratul propune conducătorii (chiar dacă se dă manipulat…), din rîndul alegătorilor „se ridică” aleșii, totalitatea cetățenilor este responsabilă pentru păstrarea celor de la putere acolo unde sunt și rotirea mereu acelorași la cîrma țării !
La noi în țară, se pare, am intrat într-un carusel politic fără ieșire: formele de manipulare a populației, circulația fondurilor financiare pentru partide, corupția generalizată, sunt mai eficiente pentru minoritatea ce se învîrte la putere decît formele prin care electoratul/ societatea civică pot controla și amenda actul guvernării și corupția politică. De fapt ne situăm sub o dictatură a mediocrității, a unora cățărați la conducere în vremuri tulburi!! Și dacă am analiza mai bine de cînd se întîmplă asta, am vedea că este urmarea transformării statului în republică. De la al doilea război mondial încoace, pînă și zilele trecute, principalul dușman al pescuitorilor în ape tulburi a fost și rămîne Regele – opusul sistemului în care orice mediocru poartă „bastonul de președinte” în geantă…
Am putut vedea la fața locului cum funcționează republicile de succes (deocamdată!!!) din Europa și America de Nord. România n-a putut și nu va putea vreodată să se numere printre ele. Nu funcționează acele mecanisme, atît de pretențioase, de reglare între societate și conducători. Vedeți bine:
    cu toată hemoragia de creiere, brațe de muncă și pricepere, mereu au existat în țară oameni vrednici!
    lipsa tupeului și aroganței goale nu înseamnă lipsa de pricepere și profesionalism; din contră, creștinește e să dai tot ce poți, cu modestie și folos comunitar.
    în orice caz, în țara asta s-ar fi găsit 50 de prim-miniștrii mai buni decît Văcăroiu,Ciorbea, Vasile,Năstase și restul, plus echipele de profesioniști lîngă ei – care să nu vîndă subsolul țării (vezi cazurile Roșia Montană, platforma Marea Neagră), pădurile, firmele de succes și pămîntul fertil…
    în orice moment s-ar fi găsit 10 președinți mai buni pentru țară, și în 1996 și în 2000 – vezi programul scriitorului din exil Paul Goma, publicat pe internet după mandatul lui E. Constantinescu. De fapt, ar fi trebuit un singur președinte – care să vînture „căpușele” și „serviciile secrete”, ca să predea apoi țara Regelui Mihai I – singura personalitate legitimă în stare să continue misiunea națională de dinainte de invazia sovietică /rusească, evident într-un sistem monarhic! A nu vorbi despre răspunderea întregului popor asupra acestei alegeri, este o ascundere după deget… Este totuși o lașitate istorică să-ți iei traista și s-o apuci prin lume, criticînd contextul și neghiobia cu care au votat prietenii și vecinii tăi!!
Cînd vorbim totuși despre invazia rusească, trebuie spus imediat și direct proporțional despre abandonul Europei de Est de către politicienii și cercurile militar-economice din Occident! Astea două merg numai mînă în mînă! Acest tragic abandon, pe care nici un proces al războiului mondial nu-l va condamna vreodată, este mereu ocolit, în toate ocaziile! Se speră ca noile generații, cum nu se învață nimic din istorie, să abandoneze „cauza”, nemaifiind afectate direct…Dar, după cum se vede, aceste generații sunt din ce în ce mai afectate tocmai de consecințele respectivului conflict mondial, nestinse pe de-a-ntregul!
S-a făcut procesul politic-juridic doar pentru Germania și Japonia – nimic despre trădările Occidentului „democratic”, despre inumanele alianțe cu Rusia comunistă sau despre Holocaustul Roșu din Europa estică și Asia de Est! Avem muzee ale holocaustului evreiesc în toată lumea, în toate capitalele, inclusiv în țări care n-au avut de-a face cu asta, dar muzee ale dezastrului comunist, doar la Sighet (dar ca inițiativă privată, nu de stat!!) și ceva mai mici la unguri și polonezi. În supercapitala Washington D.C., în locul muzeului comunismului s-a propus o statuie, care nici aia nu s-a mai făcut…Noi subliniem lucrurile acestea pentru că știm exact cum factorii politici din Occidentul anilor *50 (sec. XX) i-au întors spatele Regelui Mihai de fiecare dată cînd Majestatea Sa prezenta situația reală din țările cotropite de ruși!
Cam de-aceea asistăm azi la revirimentul comunist în America Latină și Africa, două continente pe care americanii și vest-europenii le-au pierdut, și urmează la rînd Asia… Republicile, bananiere sau în devenire, pierd toate examenele de bacalaureat, adică de „maturitate”, la toate capitolele!! Primele care vor plăti extrem de scump schimbarea regimului monarhic vor fi, din păcate, Grecia, Portugalia și Italia. Ca să nu mai vorbim de micile state balcanice, care așteaptă la rînd ruleta devastatoare…

 

Comentarii

1 comentarii

nelu

Acum 10 ani

Buna ,aveti in mare parte dreptate dar nu cred ca Regela ar fi o solutie...poate tehnic adica sa fie numai unul responsabi de tot si sa se vada imediat daca face ceva sau nu ;adica sa nu mai vedem sleata de corbi din fruntea tarii pe care sincer ii putem numai TRADATORII NEAMULUI .SABOTORI SI IARASI TRADATORI IAR DESPRE FUGA DIN ACEASTA HAZNA A UNORA NU CRED CA O PUTEM NUMI LASITATE ISTORICA CI MAI DEGRABA FUGA .PLINA DE TOATE CELE , A DRAGULUI DVS REGE EU CU 3 COPII CE SA FAC SA MA BAT CU MORILE DE VINT ASTEPTIN SA SE SCHIMBE CEVA;;;;;AVETI DREPTATE CA NOI AR TREBUI SA SCHIMBAM CEVA DAR STITI BINE CA ESTE UTOPIC SI IMPOSIBILA ACEASTA,TEORETIC E USOR DAR SA VA VAD CIND STATUL NU SI RESPECTA CETATENII ;;;;;;INDIRECT PUTEATI A SPUNETI SCURT;;;;IASITI IN STRADA SIMPLU LEGEA LUSTRATIEI ERA BUNA NU O REVENIRE LA MONARHIE PARCA MI ATI SPUS PERSONAL CA IN CE CREDEM IN DUMNEZEU SAU IN TEORIA LUI DARWIN EU CRED IN DOMNUL DAR ASTA NU INSEAMNA CA ACESTA I A HARAZIT REGILOR SA DECIDA SOARTA OAMENILOR MI DE ANI , ABUZIND DE MULTE ORI;;;; MI A FACUT PLACERE TOTUSI
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus