Joi,
07.07.2022
Partial Noros
Acum
23°C

ONU trimite ajutoare in Somalia

Organizaţia Naţiunilor Unite a început să trimită ajutoare umanitare de urgenţă, în Somalia, pentru a ajuta milioanele de locuitori, care suferă din cauza secetei care afectează Cornul Africii.

La o zi după ce Organizaţiei Naţiunilor Unite a început să transporte ajutoare, între forţele guvernamentale şi insurgenţii din Mogadishu, au apărut primele lupte.

„Există conflicte grave în mai multe locaţii. Unii civili au fost răniţi la mijlocul luptelor”, a declarat Ali Muse, şeful serviciului de ambulanţă Mogadishu, potrivit Deutsche Welle. Insurgenţii au ameninţat că vor lupta împotriva guvernul de tranziţie al Somaliei şi vor perturba distribuţia ajutoarelor. Oficialii din Programul Alimentar Mondial al ONU (WFP) au confirmat sosirea în Mogadishu a primului avion cu alimente.

Transportul iniţial a inclus zece tone de produse alimentare, suficiente pentru 3500 de copii, timp de o lună. WFP a anuntat că în următoarele zile vor mai aduce încă 70 de tone de bunuri. Peste 3,7 milioane de persoane au nevoie de asistenţă în Somalia, care încă încearcă să îşi revină după 20 de ani de război civil. Grupurile de ajutor spun că nu sunt în măsură să ajungă la aproximativ două milioane de somalezi, care se confruntă cu foamea, în unele părţi ale ţării controlate de militanţii islamişti.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

popei

Acum 10 ani

Ma numesc I Popei din P-Neamt, si intreb daca as putea ajuta si eu,mai bine zis daca in Romania exista o forma oficiala de ajutor ?????????
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus