Foarte multe persoane spun că nu mănâncă fructe de mare, pentru că arată ciudat sau sunt greu de preparat. Însă, pentru cei care ştiu să le aprecieze, fructele de mare, gătite în combinaţie cu paste, sunt o reţetă excelentă.
Ingrediente:
- 400 gr amestec de fructe de mare congelate
- 400 gr paste (de orice fel)
- 5-7 linguri ulei de masline
- o ceapă mică tocată mărunt
- 5 căţei de usturoi pisaţi - 200 ml vin alb
- 500 ml pastă de roşii
- o linguriţă de cimbru, una de busuioc, una de oregano şi una rozmarin (uscate)
- sare, piper, boia iute
- patrunjel şi busuioc verde
Fructele de mare se pun într-un bol cu apă rece şi se lasă la decongelat 20 de minute. Apoi uleiul de măsline se încinge într-o tigaie mare sau în wok. După care se adaugă ceapa tocată mărunt şi usturoiul pisat, care se lasă la călit aproximativ două minute. Când acestea sunt aproape călite, se adaugă vinul alb. Se lasă să fiarbă la foc mic, până se evaporă vinul aproape complet, apoi se adaugă pasta de roşii, plantele aromate uscate şi cele proaspete, sare, piper şi boia după gust. Se potriveşte focul la minim şi se lasă sosul la fiert cam 10 minute. După ce sosul începe să se îngroaşe, se adaugă şi fructele de mare, care trebuie scurse bine de apă. Se lasă compoziţia la fiert 20 de minute, la foc mic, amestecând cu grija, apoi la final, când sosul este gata şi fructele de mare s-au fiert, se adaugă pastele fierte şi se amestecă până se acoperă complet pastele cu sos. Poftă buna!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 255
Ultimele comentarii
Acum 15 ore
Valentino Versace
Acum 15 ore
Cartea ne face bine..
Acum 15 ore
Emil
Acum 16 ore
Adrian
Acum 16 ore
Newman