Marţi,
21.03.2023
Cer Senin
Acum
9°C

Atentie la furturile din autoturisme

Intensitatea traficului rutier în Sibiu a devenit în ultima perioadă din ce în ce mai mare. Ca urmare, este îngreunată găsirea unui loc de parcare, care, în plus, să mai prezinte şi siguranţă. Lipsa unui asemenea loc şi parcarea în zone interzise atrage după sine, nu doar riscul de a deveni ţinta celor responsabili de aplicarea legii, ci şi de a intra în atenţia spărgătorilor de autoturisme. De la începutul anului, 181 de proprietari de autoturisme au fost victimele unor astfel de infracţiuni. Poliţia Sibiu avertizează că mai mult de jumătate din fapte puteau fi prevenite, dacă odată cu parcarea autoturismelor, proprietarii acestora luau câteva măsuri elementare de prevenire. Încuierea portierelor şi adăpostirea în portbagaj a tuturor obiectelor, inclusiv a sistemelor electronice des utilizate ca: sisteme de navigaţie şi de detectare radar sunt primii paşi ce trebuie urmaţi de proprietarii de autoturisme pentru ca acestea să nu trezească interesul infractorilor. Poliţiştii sibieni mai atrag atenţia proprietarilor de autoturisme să nu lase obiecte ce par de valoare la vedere pe bord sau banchete, indiferent de tipul, mărimea sau valoarea acestora. Cei care neglijează aceste măsuri preventive, pot rămâne oricând fără obiectele lăsate la vedere pe şi mai mult decât atât, fără geamurile portierelor aşa cum s-a întâmplat în proporţie de 70% dintre furturi, când valoarea acestora a depăşit cu mult pe cea a obiectelor sustrase.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: politia sibiu

Vizualizari: 215

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus