Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

O singura firma interesata de refacerile de la Aeroport

O singură firmă – din București – a depus ofertă în cadrul licitației pentru contractul de proiectare a lucrărilor de remediere a alunecărilor de teren apărute în recent reabilitatul și modernizatul Aeroport Internațional Sibiu. Termenul de depunere a ofertelor în cadrul licitației cu o valoare de 220.000 de euro, inclusiv TVA, a expirtat pe 2 august. ”În aproximativ două săptămâni sperăm să finalizăm procedurile de evaluare a ofertei. Dar acest termen depinde și de eventualele solicitări de clarificări pe care s-ar putea să le cerem”, spune Constantin Șovăială, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu.
Faptul că o singură firmă s-a prezentat la licitație este pus pe seama ”exigenței documentației de licitație”, susține președinele CJ Sibiu, Martin Bottesch. ”Există puține societăți autorizate de Autoritatea Aeronautică Civilă din România, autorizare pe care am solicitat-o. Este o procedură costisitoare această avizare și nu multe firme o obțin”, spune Bottesch.
Potrivit caietului de sarcini al licitației, firma angajată va trebui să întocmească documentația de avizare pentru lucrările necesare în două luni și jumătate.  Alte două luni şi jumătate sunt rezervate întocmirii proiectului tehnic, a detaliilor de execuţie şi a documentaţiei pentru autorizaţia de construcţie şi pentru obţinerea avizelor necesare acestor etape. În următoarele două săptămâni, CJ Sibiu aşteaptă de la firma de proiectare întocmirea documentaţiei de atribuire pentru procedura de execuţie a remedierilor.

Primul proiecte de modernizare și extindere a aeroportului sibian a fost realizat de consorțiul Iptana și Obermeyer, firme date acum în judecată alături de dirigintele de șantier (Dornier) și constructor (Max Boegl) de către Consiliul Județean Sibiu. În acest proces (al cărui prim termen este programat mâine, la Târgu Mureș), autoritățile județene solicită plata lucrărilor de remediere a defecțiunilor apărute la un capăt al pistei aeroportului (alunecări de teren), lucrări estimate în proces la 15 milioane de euro.

Citește și
Aeroportul Sibiu va fi, iarăşi, nou-nouţ la finele lui 2014

Aeroportul Sibiu o ia iarăși la vale


 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus