Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

530 milioane euro pentru modernizare a 66,2 km din linia de cale ferata Brasov-Simeria

CFR SA vrea să contracteze lucrări de reabilitare a infrastructurii feroviare pe o porţiune de 66,2 km a liniei de cale ferată Braşov - Simeria, între localităţile Aţel, din judeţul Sibiu, şi Coşlariu (Alba), proiect estimat la 2,26 miliarde lei (532,2 milioane euro), fără TVA.

În acest sens, CFR a programat la 27 septembrie o licitaţie deschisă pentru atribuirea a două contracte, pentru tronsoanele Aţel - Micăsasa şi Micăsasa - Coşlariu, se arată într-un comunicat al companiei de stat. Valoarea estimată a lucrărilor pentru primul lot este de 1,21 miliarde lei (285 milioane euro), fără TVA, iar pentru tronsonul al doilea acestea au fost evaluate la 1,05 miliarde lei (247,2 milioane euro), fără TVA. Proiectele cuprind lucrări de reabilitare a infrastructurii feroviare pe o lungime de 29,6 km pentru tronsonul Aţel - Micăsasa şi de 36,6 km pentru tronsonul Micăsasa - Coşlariu, care să asigure viteze maxime de 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru cele de marfă, transmite Mediafax.

Contractele fac parte din proiectul Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov - Simeria, componentă a Coridorului IV Pan European, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, secţiunea Coşlariu - Sighişoara.

Termenul de execuţie va fi de maxim 48 luni de la data atribuirii contractului, iar perioada de garanţie este de 24 de luni.

Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, componenta financiară având o pondere de 80% iar propunerea tehnică de 20%. Finanţarea proiectului este asigurată din fonduri de coeziune nerambursabile de la Comisia Europeană (85%) şi de la bugetul de stat (15%).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 211

Comentarii

1 comentarii

siby

Acum 12 ani

Terminati cu prostiile! Se va circula cu 160 km/h pe portiuni scurte, dar media orara maxima va fi cel mult 90 km/h asa cum este in prezent pe cei 225 km intre Bucuresti si Constanta!!! adica 2.5 ore pentru distanta respectiva. La anu\' si la multi ani!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus