Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Cei 17 km de autostrada de langa Sibiu, motiv de mandrie pentru Boc

Premierul României, Emil Boc, pune mare preț pe capitalul politic cel în poate câștiga pe seama inaugurării centurii ocolitoare a Sibiului acum aproape un an. Pentru primul ministru Boc, cei 17,2 km de autostradă, terminați în șapte ani, cu o întârziere de patru, costuri dublate și un traseu scurtat, reprezintă ”kilometri reali”.  ”Ştiu că sunt mulţi care fac băşcălie: că s-au inaugurat 54 de kilometri, 17 km, azi 21 km. Eu îi invit pe toţi cei care fac băşcălie să compare marele succes al guvernării Tăriceanu, cu cinci kilometri de autostradă, în patru ani de zile, cu ceea ce totuşi s-a făcut în aceşti doi ani de criză, când, fie 54 km la autostrada Transilvania, fie 17 km de autostradă la Sibiu, 13 la Timişoara, centura Ploieştiului sau cei 21 km care se dau astăzi în exploatare, aceşti kilometri sunt reali şi nu sunt în imaginaţia unora sau altora”, a declarat Boc, la Constanța. Premierul i-a și ironizat pe contracandidații politici care au făcut referire la foarfece. ” Le spuneam celor din guvernarea trecută, celor de la Alianţa Socialistă, că într-adevăr, pe vremea lor, foarfeca a ruginit, iar dacă Ponta ar ajunge cu Antonescu la putere, sunt convins că ar fi trimis direct foarfeca la Muzeul Antichităţilor după ritmul de lucru al lui Antonescu, pentru că asta e realitatea”, a mai declarat Boc.
Totuși, din discursul lui Emil Boc referitor la autostrăzi lipsesc termene clare în ceea ce privește un parteneriat public – privact pentru autostrada Sibiu – Pitești, obiectiv pentru care UE nu oferă cofinanțare, iar costurile de realizare (aproximativ trei miliarde de euro) sunt prea mari pentru bugetul de stat.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus