Sâmbătă,
03.12.2022
Parțial Noros
Acum
0°C

Fiul presedintelui Sectiei Penale a Tribunalului Cluj ramane in arest

Fiul preşedintelui Secţiei Penale a Tribunalului Cluj care este acuzat de infracţiuni legate de licitaţii online rămâne în arest, după ce magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au respins, luni, recursul acestuia împotriva măsurii arestării preventive, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că instanţa a respins recursurile înaintate de Adrian Dincă, fiul preşedintelui Secţiei Penale a Tribunalului Cluj, şi Ioan Mărginean împotriva măsurii arestării preventive, cei doi fiind acuzaţi de fraude informatice.
Muntean a spus că cei doi rămân în arest, decizia Curţii de Apel Alba Iulia fiind definitivă.
Adrian Dincă, fiul preşedintelui Secţiei Penale a Tribunalului Cluj Ioana Nora Boiciuc, a fost reţinut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, alături de un alt tânăr, într-un dosar privind infracţiuni legate de licitaţii online.
Cele două persoane sunt cercetate într-un dosar instrumentat de Biroul DIICOT Sibiu în care au fost audiate alte persoane din mai multe judeţe, pentru fraude informatice. Persoanele respective sunt din Sibiu, Vâlcea, Alba, Mureş, Cluj şi Bucureşti, la fel şi victimele din dosar.
Potrivit surselor citate, prejudiciul estimat este de aproximativ 100.000 de euro.
Marţea trecută, magistraţii Tribunalului Sibiu au emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele fiului preşedintelui Secţiei penale a Tribunalului Cluj.
După mai multe ore de audieri şi deliberări, magistraţii Tribunalului Sibiu au decis să emită mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Adrian Dincă, fiul preşedintelui Secţiei Penale a Tribunalului Cluj, şi al lui Ioan Mărginean, ambii acuzaţi de fraude informatice.
Potrivit magistraţilor, cei doi au declarat recurs la măsura arestării preventive.
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, împreună cu procurorii DIICOT Sibiu, au făcut, în iulie, 14 percheziţii domiciliare în judeţele Alba, Mureş, Cluj, Vâlcea şi în Bucureşti, pentru a destructura un grup infracţional specializat în fraude informatice, se arăta într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.
Membrii grupării sunt suspectaţi că începând cu anul 2010 şi până în prezent au postat anunţuri privind vânzarea fictivă a unor autoturisme pe mai multe site-uri de profil.
Pentru inducerea în eroare a potenţialilor cumpărători, aceştia au afişat preţuri atractive şi au convins mai multe persoane să facă transferuri de bani prin Western Union. Cumpărătorii trebuiau să facă dovada posesiei unei sume de bani suficiente pentru achiziţia autoturismelor, fapt pentru care le era indicat să depună suma de bani pe numele lor şi să trimită o copie scanată după formularul de depunere, care conţinea şi codul de control al transferului.
Dacă victimele nu trimiteau copia formularului, li se trimitea un link care, după accesare, le direcţiona pe un site de phishing (site care, deşi conţinea cuvintele western union, nu aparţinea acestei companii, fiind un site fals, clonat special pentru copierea codului de control al transferului).
Odată intraţi în posesia acestui cod de control, membrii grupării au falsificat cărţile de identitate ale victimelor, prezentându-se cu acestea la ghişeele operatorilor pentru retragerea sumelor de bani, prezentând documente de identitate foarte bine falsificate.
Iniţial, au fost audiate 42 de victime, prejudiciul depăşind atunci 50.000 de euro şi fiind identificaţi 11 membri ai grupării.
Cercetările au fost efectuate împreună cu poliţişti ai BCCO Bucureşti, BCCO Cluj, BCCO Târgu Mureş, SCCO Vâlcea şi SCCO Sibiu, şi cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi Serviciului Român de Informaţii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus