Duminică,
19.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Intepati de albine, sase pacienti au ajuns la Urgenta in soc anafilactic sau cu reactii alergice

Şase pacienţi s-au prezentata ieri la Unitatea Primiri Urgenţe, după ce au fost înţepaţi de viespii şi albine. O pacientă în vârstă de 48 de ani, din Arpaşu de Jos, a ajuns la spital cu reacţie anafilactică, după ce a fost inţepată de o viespe. Femeia a primit îngrijiri medicale, a fost stabilizată, dar a rămas internată pentru supraveghere şi tratament de specialitate.

„Pacienta a declarat că a fost la o vecină în vie şi acolo a fost înţepată de o viespe, dar ştia că este alergică aşa că soţul ei a chemat de urgenţă salvarea” spune Raluca Puşcă, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean Sibiu.

Cei cinci pacienţi care s-au mai prezentat în cursul zilei de ieri, la Unitatea Primiri Urgente înţepaţi de albine, prezentau reacţii alergice pentru care au primit ingrijiri, însă nu au necesitat internare.

„Medicii recomandă sibienilor care au suferit astfel de înţepături şi prezină reacţie alergică locală sau generalizată, să se prezinte de urgenţă la o unitate medicală, iar ca masură de prim ajutor pentru persoanele care se ştiu alergice la înţepăturile de viespe sau albină, medicii recomandă ca acestea să poarte cu ei un dispozitiv autoinjector cu adrenalină (epinefrină) pentru a evita şocul anafilactic” spune Raluca Puşcă, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean Sibiu.

Photocredit: Kathy Keatley Garvey, UC Davis Department of Entomology

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Kathy Keatley Garvey

Acum 12 ani

This is a copyrighted image. Please credit my bee sting photo to Kathy Keatley Garvey, UC Davis Department of Entomology email me at [email protected]
Raspunde

krank

Acum 12 ani

S-a cam pisat domnisoara pe tot site-ul vostru!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus