Joi,
20.11.2025
Ceata
Acum
3°C

Tort cu ciocolata si capsuni

Pentru o aniversare sau pentru a avea un desert deosebit la masa de prânz, tortul cu ciocolată şi capşuni este o alegere care va încânta pe toată lumea. Copiii iubesc ciocolata, iar în combinaţie cu căpşunile răcoritore este reţeta cea mai bună pentru un desert excelent.

Ingrediente

Blat:

-4 ouă mari

-2 ceşti zahar

-1 1/2 ceşti faina

3 linguri cacao

-5 linguri ulei -5 linguri apă

-un praf de sare

Crema:

-300 gr ciocolată cu lapte

-300 ml friscă lichidă

- un borcan compot de vişine

-210 gr ciocolată amăruie (cel puţin 65-70% cacao)

-165 ml smântână lichidă

-42 gr unt moale

-căpşuni

-frunze de mentă

Mod de preparare

Se începe cu prepararea blatului. Se separă albușurile de gălbenușuri. Se bat albușurile bine cu un praf de sare. Se fierb zahărul și apa până devin un sirop. Fierbinte se toarnă peste albușuri amestecând în continuare. După ce a fost turnat tot siropul se adaugă galbeneuşurile și uleiul. Se aadaugă făina peste cacao și se amestecă cu lingură până se omogenizează bine toată compoziția. Se unge o tavă cu margarină sau ulei și se tapetează cu făină. După aceea se toarnă aluatul și se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute, după care se scoate și se pune la răcit.

Cremă:

Se pune ciocolata ruptă bucăți împreună cu frișca pe baie de abur. Se amestecă până când ciocolată se topește complet, apoi se ia de pe foc și se pune la răcit. Când s-a răcit complet se pune în frigider câteva ore până se întărește ciocolata. Vișinelor li se scot sâmburii și se pun la scurs. Se bate frișcă bine până își dublează volumul și se adaugă vișinele.

Asamblare:

Se tăie blatul în trei. Se pune primul blat, se însiropează cu zeama de la compot și se pune un strat de cremă, blat însiropat, cremă și ultimul blat. Se încălzește frișcă până la punctul de fierbere apoi se adaugă peste ciocolată tăiată bucățele mici și se amestecă continuu până când se topește toată ciocolata. Se pune frișcă din nou pe foc și se adaugă untul amestecând cu telul bine să nu rămână vreo bucățică de unt netopită. Se lasă la răcit câteva minute. Se așează tortul deasupra unui grătar și se toarnă ciocolata, astfel încât să acopere tot tortul. Se ornează cu frișcă, căpșuni trase în ciocolată și frunze de mentă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 296

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus