Miercuri,
24.07.2024
Ploi Scurte
Acum
21°C

O greva nationala a dus la confruntari violente in Chile

În Chile au avut loc ieri, confruntări violente între poliţie şi participanţii la o grevă naţională de 48 de ore, care s-au soldat cu rănirea a cel puţin 36 de persoane, dintre care 19 poliţişti şi 17 civili.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andres Chadwick a declarat că poliţia a arestat peste 340 de participanţi, iar violenţele sunt nejustificate din punctul de vedere al autorităţilor şi nu au reuşit să paralizeze ţara, aşa cum şi-au propus organizatorii. Greva a determinat închiderea mai multor birouri administrative, însă Guvernul consideră că mişcarea de protest reprezintă un eşec, în condiţiile în care transporturile au funcţionat aproape normal.

Cele mai violente confruntări au avut loc la Santiago, unde poliţia a recurs la tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a degaja intersecţiile de barajele de cauciucuri aprinse instalate de manifestanţi sau pentru a-i dispersa pe protestatari. Incidentele s-au înregistrat în principal în apropierea universităţilor din capitală, unde în ultimele săptămâni au mai avut loc confruntări violente între forţele de ordine şi studenţii care au organizat manifestaţii de amploare pentru a solicita o reformă a educaţiei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 209

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus