Duminică,
04.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Johannis: Legat de comasarea alegerilor, FDGR nu este nici pro, nici contra

Preşedintele FDGR, Klaus Johannis, a declarat astăzi că nu este "o mare problemă" comasarea alegerilor, deşi pentru formaţiunea sa "nu aduce niciun avantaj". "Nu mi se pare o mare problemă comasarea alegerilor. Însă pentru Forumul German această comasare, după părerea mea, nu aduce niciun avantaj. Din aceste motive simple, nu vom ridica vocea foarte mult nici pro, nici contra", a declarat Johannis.
Potrivit acestuia, "comasarea aduce avantaje partidului sau partidelor de la guvernare". "Partidul sau partidele de la guvernare au întotdeauna avantajul logisticii, când se pregătesc alegeri. Acest avantaj nu este foarte mare, dar este şi atunci evident că orice partid este la guvernare încearcă să-şi maximizeze, prin logistică, şansele, cei din opoziţie încearcă să-şi maximizeze, prin diferite proceduri media, şansele şi aşa mai departe. Mi se par legitime aceste demersuri", a declarat preşedintele FDGR.
Potrivit acestuia, când se schimbă ceva în sistemul electoral există "şi pentru unii, şi pentru alţii, şi avantaje, şi dezavantaje".
Premierul Emil Boc a susţinut, recent, la RRA, că, legal, cele două scrutine pot fi comasate prin adoptarea unui proiect de lege, iar oportunitatea comasării lor ar trebui discutată cu toate forţele politice. Boc a arătat însă că partea bună a comasării acestor alegeri ar consta în realizarea unor economii de 30 de milioane de euro, cât au costat alegerile locale în 2008, şi totodată ar fi un semnal politic intern şi internaţional de seriozitate din partea clasei politice.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus