Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Concert al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu in "Festivalul George Enescu"

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu participă, pentru a treia oară consecutiv, în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu. Anul acesta Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va susţine un concert simfonic, iar din program fac parte „Tarantella” din Suita „Prin Munţii Apuseni” op.20 de Marţian Negrea, Concertul pentru vioară şi orchestră în la minor op.53 de Antonin Dvořák şi Simfonia VI în Do major D 589 de Franz Schubert. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de maestrul Ilarion Ionescu-Galaţi, iar solistă va fi Irina Mureşanu.

Ilarion Ionescu-Galaţi se afirmă iniţial ca violonist, obţinând bursa „Enescu” şi Premiul I la Concursul Naţional „G.Enescu” (1960). Din 1968 devine primdirijor al Filarmonicii din Braşov, fiind invitat permanent în stagiunile orchestrelor din Suedia, Elveţia, Olanda , Filipine, Singapore, Statele Unite ale Americii, Mexic, în prestigioase săli precum Santori Hall Tokyo şi Megaron Hall Atena. A fost director şi dirijor permanent al orchestrelor filarmonice din Istanbul şi Ankara.

Irina Mureşanu şi-a luat doctoratul în muzică la New England Consevatory, Massachussets. S-a afirmat ca solistă sau muzician de cameră, fiind laureată a unor prestigioase concursuri internaţionale de vioară, precum Montreal International, Queen Elizabeth Violin şi Schadt String Competitions. Irina Mureşanu cântă pe o vioară Giuseppe Rocca din 1856.

Concertul va avea loc joi, 15 septembrie, de la ora 19:00, la sala Thalia. Biletele pentru acest concert au fost puse în vânzare online prin intermediul site-ului eventim.ro şi în reţeaua magazinelor Germanos, Orange, Vodafone, Domo şi librăria Humanitas sau în seara concertului la intrarea în sală. Preţul unui bilet este de 20 lei. Se acordă reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus