Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Prima infrangere acasa. Vointa – Otelul: 0-1

Voința Sibiu a pierdut primul meci acasă în actuala stagiune a campionatului 2011/2012, după o partidă în care, pe alocuri, a fost superioară campioanei en-titre, Oțelul Galați, o echipă care reprezintă România în Uefa Champions League.

Dacă prima repriză a fost dominată ușor de Oțelul, sibienii rezumându-se la a fi vigilenți în apărare și a lovi pe contraatac, a doua repriză a aparținut în totalitate elevilor lui Pelici, doar „norocul” făcând să piardă meciul, la o fază la care Paraschiv și-a arătat șiretenia și experiența adunată peste timp. Sibienii au fost forțați să facă câteva schimbări în primul 11, din cauza accidentărilor de ultim moment ale lui Beza și Coman. Una dintre schimbări a fost trecerea lui Daniel Tătar din bandă în centru, el devenea astfel responsabil și cu distrugerea jocului adversarilor, dar și cu conducerea contraatacurilor.

Meciul a început anost, presărat cu mingi înălțate și jucate mai mult cu capul, decât pe jos, în zona de centru a terenului. Până aproape de jumătatea primei reprize, Oțelul a fost echipa ce conducea ostilitățile, fiecare atac sau contraatac avea rolul de a-i înghesui pe sibieni în zona careului lui Bogdan Miron, înlocuitorul lui Dănălache. Două faze mai periculoase au avut în această perioadă oțelarii, cele din minutele 2 și13. Prima, o lovitură liberă de la peste 20 de metri, iar a doua un corner, respins de omniprezentul Nicolae Grigore, după ce mingea s-a jucat timp de 15 secunde în careul Voinței.Din minutul 21 au intrat și sibienii în joc, cu o acțiune de contraatac caracteristică lui Iulian Popa, pe partea sângă a atacului. Acesta a fost faultat, iar Sibiul a primit lovitură liberă. Popa a trimis la prima bară, dar Răpă a respins în corner. Cel de-al doilea corner a adus și prima ocazie importantă a Voinței, mingea centrată din colțul terenului a fost respnsă până la Dâlbea, care, aflat la 20 de metri, a șutat spre poartă. Mingea se ducea bine, dar a fost blocată de cei patru oțelari care s-au aruncat de-a dreptul în calea balonului. Când trecuse o jumătate de oră de joc, atât Râpă, cât și Popa vedeau cartonașul galben, după faulturi în faze consecutive. Oaspeții erau periculoși la cornere, când țineau mingea într-o zonă periculoasă, dar și la loviturile libere bătute de Sălăgeanu. Izolat între patru adversari, Neguț era înlocuit cu Martinescu în minutul 35. Luându-și în serios rolul de mijlocaș central, Tătar are câteva șuturi în forță, de la 20-25 de metri, spre poarta lui Grahovac, dar acestea nu-și ating ținta. În minutul 43 și-a făcut apariția în peluza galeriei și o mireasă, care a aplaudat și a cântat în același timp cu reprezentanții „Peluzei Sud”. Cea mai mare ocazie a primei reprize a aparținut sibienilor, prin Antohi, care a șutat peste poartă din 10 metri, după o incursiune a lui Iulică Popa pe partea stângă, când a depășit trei adversari, doi din preluare și unul pe parcurs. Finalul primei reprize îi găsește tot pe sibieni în atac, dar cornerul pe care trebuiau să-l execute în ultima fază nu a adus nici un pericol la poarta oaspeților.

Repriza a doua

Partea a doua a fost dominată categoric de jucătorii Voinței Sibiu. Repriza secundă a debutat cu schimbările Oțelului, pentru care intrau Ljubinkovic și Paraschiv, în locul lui Râpă și Ibeh. De fapt, aceste modificări au fost și cele care au hotărât, pe final, soarta partidei. Voința a început mai bine, dar șutul lui Dâlbea, de la 24 de metri, din lovitură liberă, nu nimerește cadrul porții. Faza golului avea să aibă o avanpremieră în minutul 47, când Paraschiv, după un stop perfect, a pivotat în careu, cu adversar în spate, și a șutat cu stângul. La acea fază, Miron a respins printr-un plonjon spectaculos. Sibienii din tribune au acuzat decizia tușierului de pe partea dreaptă de atac a Voinței, când acesta a fluturat steagul în semn de offside la Martinescu, după o acțiune prelungită a „alb-verzilor”. Două minute mai târziu, același Martinescu nu ajunge la mingea prelungită cu capul de Tătar, iar balonul ieșea în afara terenului. Iulică Popa s-a aruncat în ofensivă, după ce sibienii au stopat un atac al oaspeților, dar este faultat dur de Perendia, care vede cartonașul galben. Popa a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar și-a revenit și a putut continua partida. Faza a trezit Municipalul la viață, fapt ce a făcut ca pe stadionul Voinței să se audă puternic și cutremurător de bine acel „u” din cuvântul „SIBIU”. În minutul 63, Antohi era înlocuit de Ionuț Matei, o mutare reușită, deoarece, de la intrarea sa, acesta a purtat de multe ori balonul spre poarta lui Grahovac. Din minutul 65 au curs pe bandă rulantă ocaziile sibienilor. Primul a fost Maghici, care după o acțiune pe banda dreaptă a intrat în careu și a șutat la prima bară. Portarul oaspeților a fost la post și a cules mingea cu ușurință. Lui i-a urmat Dâlbea, cu un șut din afara careului, dar mingea s-a dus alături. În minutul 71, ieșea jucătorul lunii august, în viziunea suporterilor din galeria „Peluza Sud”, Iulică Popa. În locul său intra Nicola, o altă schimbare reușită, care a dinamizat atacurile sibienilor. Intrat de șapte minute, Nicola pornea un contraatac, îi dă apoi o pasă lui Matei, care trage pe poartă, da rmingea îl găsește pe Grahovac, care prinde cu siguranță. Două minute mai târziu, vine golul Oțelului, la un contraatac venit pe o perioadă de presiune sibiană. Paraschiv primește în careu, din banda stângă, proteșează balonul cu om în spate, se întoarce și șutează pe centrul porții, fără speranțe pentru Miron. Golul le-a tăiat picioarele sibienilor, care totuși au mai avut două tentative de a se apropia de poarta oțelarilor, dar aceștia respingeau toate mingile, fie în aut, fie în față, unde nu mai aveau nici un jucător. Finalul partidei îi găsește tot pe sibieni în atac, dar ultimul corner al meciului nu mai aduce nicio schimbare pe tabela de marcaj.

Arbitrul Istrate fluieră oprirea jocului, fapt ce a consemnat și prima înfrângere a Voinței Sibiu pe teren propriu. Voința coboară pe locul 14, rămâne cu 7 puncte, dar ajunge la -5 în clasamentul adevărului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus