Luni,
18.08.2025
Ploi Scurte
Acum
16°C

Ca-n Evul Mediu. Not!

Gropă, aur, groapă, Dorel, aur, Dorel, Dorel, Inginer, groapă, aur, groapă. V-am descris în câteva cuvinte strada Turnului. În reparații de ceva vreme, strada Turnului a rămas ultima redută a celor care comercializează aur. Stau și câte trei magazine cu aur mai mult sau mai puțin veritabil, unul lângă altul. Clenți, ioc. Gropile păzite cu strășnicie de ”Dorei” stau și ele cuminți căscând gura prostește la nebunii care se încumetă spre piață, pe strada cu pricina. Casa Medievală e locul unde poți face un popas. Loc unde poți să-ți tratezi picioarele de luxații sau să aștepți mecanicul să vină să-ți scoată mașina priponită în vreun șanț.
Aduce a medieval doar gangul și curtea interioară pavată cu piatră cubică. În rest, nicio legătură. Și-am stat acolo, ca în gară, preț de vreo zece minute, până când m-a băgat cineva în seamă. O doamnă cu vag accent nemțesc m-a luat în primire cu o sinceritate care aproape m-a convins să nu mai scriu că am stat atât de mult. ”Vă place masa asta? Nu vreți să vă așezați la alta?”, mă întreabă cald, femeia. Zic că rămân acolo și după ce pleacă să aducă meniul îmi dau seama că îmi cam fuge din față. Rabd și aștept cartea cu promisiuni.
Mă uit în meniu să văd vreo urmă de destrăbălare culinară cu iz medieval. Peșe cât cuprinde, ceva fructe de mare, pui, vită și porc. Ca în orice restaurant generalist care se respectă.
Mă gândesc că un cotlet de rechin sau un pangasius de nuntă nu au nimic spectaculos, și merg pe ”mâna” cărnii de vită. Comand mușchi de vită cu cartofi gratinați și ardei copți. Mușchiul, într-o felie destul de mare a venit acoperit cu un sos greu de ciuperci, iar cartofii au umplut de-a dreptul farfuria. Mâncare sățioasă și gustoasă, nimic de comentat. Comand la final și o porție de înghețată asortată, și nu mi-ar mai trebui decât un pat. Surpriză. Chiar sunt paturi. Există un salon frumos aranjat al cărui rol nu l-am descoperit nici până acum. Toaleta e și ea aranjată, însă dichisurile montate când a fost construit sau reabilitat așezământul încep să dea rateuri. La ușă sar elemente din ială, iar aparatul de aer cald a fost înlocuit de clasicele șervețele. Nota generală: decent.
Vine nota: aproape decent. 68 de lei pentru ce am comandat, plus un pahar de Prigat de portocale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 2359

Comentarii

4 comentarii

Andrei

Acum 13 ani

Tu-ti bati joc de oamenii de rand? 68 de lei e salariul mediu/zi, iar tu-ti permiti sa-l arunci pe-o mancare sub masca unei reclame? Cine plm esti bai \"Anonimule\"? Decent? Decent e sa servesti ceva suportat de buzunarul oamenilor de rand, nu de al celor cu cefe late!
Raspunde

un sibian

Acum 13 ani

restaurantul de care scrii era excelent cand functiona in vechea locatie...acum si-au cam pierdut entuziasmul...pacat era un loc unde mergeam cu placere
Raspunde

OK

Acum 13 ani

@ Andrei Bai Andrei, Cati oameni de rand nu fumeaza jumate de pachet de tigari pe zi? Fa o socoteala si vezi ca te scoate la 150 lei/luna. Adica mai bine mananci decat sa fumezi. Acelas lucru si pentru alcool. Fiecare cu vicile lui. Uni cu mancarea, altii cu bautura si tigarile. Hai pa.
Raspunde

Gelu

Acum 13 ani

@Andrei Nu fi indecent, bolovane!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus