Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

13 acvile pleaca spre Africa

13 acvile țipătoare mici, echipate cu transmițătoare prin satelit, se pregătesc să pornească în migrația spre Africa. Cele 13 păsări au fost prinse în luna iulie și fac parte dintr-un proiect inițiat de Asociația Grupul Milvus, Societatea Ornitologică Română și Agenția Regională pentru Protecția Mediului Sibiu. „Transmițătoarele satelitare vor furniza specialiștilor, timp de un an, date despre ruta de migrație și locul de iernare a acvilelor dar și despre zonele de cuibărire și folosirea habitatului de hrănire. Toate aceste informații sunt extrem de importante pentru elaborarea măsurilor de conservare dedicate acvilei țipătoare mici, specie amenințată cu dispariția, în condițiile în care populația acestei specii este estimată la 22.000 de perechi cuibăritoare la nivel mondial. Populaţia de acvilă ţipătoare mică din România este estimată între 2000 - 2300 de perechi, reprezentând aproximativ 22% din populaţia speciei la nivelul Uniunii Europene şi 10% din întreaga populaţie la nivel global. Cele mai multe perechi cuibăritoare de acvilă ţipătoare mică se găsesc în Transilvania (Regiunea 7 Centru), în vestul României şi pe pantele estice ale Carpaţilor”, spun organizatorii proiectului. Acvilele au fost prinse în trei situri Natura 2000, pe Dealurile Tânevelor, în Piemontul Făgăraș și în Podișul Hârtibaciului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus