Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
4°C

Puscarie redusa pentru violatorul din Strand

În urmă cu aproape un an, o fată ce locuia în cartierul Ştrand a fost urmărită de un tânăr, care a bătut-o, după care a violat-o chiar în scara blocului unde aceasta locuia. Violatorul a fost prins la o a doua tentativă. Judecătoria Sibiu l-a condamnat la 18 ani de închisoare, Tribunalul Sibiu a redus pedeapsa la 16 ani, iar Curtea de Apel a dat sentința definitivă.

Într-o sâmbătă seara, tânăra a ieşit în oraş şi ales să se petreacă în clubul Oldies din Ştrand, din acelaşi cartier. Seara a decurs normal, a stat la bar împreună cu prietenele, s-au distrat cum face orice alt tânăr într-o seară de sâmbătă. Fiind frumoasă, băieţii au roit în jurul ei toată noaptea, însă n-a răspuns niciunui avans. Într-un final, a plecat spre casă. Era spre patru dimineaţa. Cum stătea foarte aproape, nu și-a mai așteptat prietenele, a plecat singură, printre blocuri. Avea doar câțiva zeci de metri până acasă. Când a ajuns în faţa blocului, bărbatul a luat-o prin surprindere, din spate şi s-a năpustit asupra ei cu o ploaie de pumni şi picioare. Când aceasta aproape nu mai mişca, criminalul şi-a  pus în aplicare intenţia pentru care a urmărit-o încă din club: a violat-o cu sălbăticie. A plecat lăsând-o inconştientă. Timp de nouă zile, tânăra fată a stat în comă.

Prins după o altă tentativă

Polițiștii au prins firul de abia în momentul în care violatorul a lovit din nou. La câteva seri de la incident, bărbatul de 28 de ani a vrut să violeze o altă fată. Din fericire, aceasta a reușit să scape. Cu ajutorul datelor oferite de ea, polițiștii au reușit să îl identifice pe agresor. „Autorul a fost reţinut şi este cercetat în stare de arest. Are 28 de ani, se numeşte Iulian Alexandru Popa şi este domiciliat în Sibiu, în cartierul Ştrand. Arestarea lui a fost făcută destul de repede, la câteva zile după depunerea celei de-a doua plângeri. „Tânărul arestat nu era recidivist”, declara Luciana Balteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu. Tânărul a fost cercetat iniţial doar pentru vătămare corporală gravă, abia ulterior demonstrându-se şi violul. Dosarul său a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. În faţa anchetatorilor, agresorul şi-a recunoscut faptele, dar nu şi le-a justificat.

Relațiile se distrug

Un prieten apropiat de-al fetei atacate prima dată povesteşte despre schimbările pe care le-a suferit în urma nefericitei întâmplări. „Am observat că a început să călătorească mai mult, ceea ce o făcea destul de rar înainte. Îi place să exploreze locuri şi oameni noi ... cred că încearcă să se regăsească pe sine. Este mai procupată de ea decât înainte şi nu se mai străduieşte să le facă altora pe plac în defavoarea ei. S-a detaşat de cercul ei de prietene şi e mai preocupată de viaţa ei interioară. Este într-adevăr schimbată, puţin marcată, dar nu neapărat în sensul rău”. Alt prieten din cercul ei mărturiseşte că, deşi a încercat de câteva ori, nu a mai luat contact cu ea din ziua fatidică.

Iar amintirile nu se uită

Dorinţa de discreţie a ei şi a familiei persistă. Pentru tânăra care a avut ghinionul unei atât de dure experienţe, “ce mi s-a întămplat a fost tragic şi nu i-o doresc nimănui.. dar este un subiect încheiat, închis, pe care nu am de gând să-l fac public, mai mult poate decât a fost. Este ceva personal şi prefer să rămână aşa. O astfel de situaţie vă asigur că nu se uită niciodată. Aceşti nenorociţi, criminali, infractori, sper să-şi primească scump pedeapsa. Dar cu legile noastre, care nu sunt prea aspre, slabe şanse.”

De la 18 la 16 ani de închisoare

Iulian Alexandru Popa a fost trimis în judecată în septembrie 2010. Pe fond, Judecătoria Sibiu l-a condamnat la 18 ani de închisoare, plata sumei de 440.000 de lei daune morale şi alte 42.000 de lei, daune materiale, plus alte cheltuieli de spitalizare şi judiciare. Violatorul a făcut apel, iar Tribunalul Sibiu a redus pedeapsa, în decembrie 2010, la 16 ani de puşcărie. Recursul formulat la Curtea de Apel Alba de toate părţile implicate a dus, în cele din urmă, la menținerea sentinței dată de Tribunalul Sibiu.

 

Rectificare
 
În articolul ”Puşcărie redusă de două ori pentru violatorul din Ştrand”, publicat de Turnul Sfatului pe 26 septembrie, a apărut informația că la Curtea de Apel Alba a fost admis recursul inculpatului acuzat de viol, în sensul reducerii pedepsei de la 16 ani de închisoare, la zece ani, alături de reducerea daunelor morale de la 440.000 de lei, la 220.000 de lei.
În fapt a fost vorba de opinie separată, de admitere a recursului inculpatului, sentința finală de la Curtea de Apel Alba fiind de menținere a sentinței dată de Tribunalul Sibiu, de 16 ani de închisoare.
Fiind vorba de o eroare de documentare, facem cuvenita precizare legat de amintitul articol și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri pricinuite celor afectați de acest subiect.
 
Redacția Turnul Sfatului

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

12 comentarii

blackangel

Acum 11 ani

Hai sa mai reducem putin pedeapsa ca e drastica . saracul , cum puteti voi justitiarilor sa-l inchideti atata amar de ani pe nevinovat. ce a facut ? a distrus viata unui om prin supunere la violenta si perversiuni sexuale. eu zic ca trebuie sa-l da-m exemplu , sa-i ridicam o statuie \"nefericitului\"...justitia noastra incurajeaza infractiunea iar asta nu se va schimba prea curand...ala dupa 10 ani , daca va sta atat va iesi pentru a se integra in societate, dar intebati-va cum va reusi asta...cert e ca vom avea alte victime, alti oameni distrusi
Raspunde

vasile de la scularie

Acum 11 ani

Nu va sta 10 ani, pentru ca, daca picteaza cateva icoane si scrie ceva versuri, i sa va reduce pedeapsa pentru buna purtare si va fi trimis in libertate, unde se va \"reabilita\" prin alte violuri daca nu chiar crime!... Exemple in acest sens avem cu nemiluita.
Raspunde

doar un om

Acum 11 ani

nu i-a ajuns nefericitei faptul ca i-a fost distrusa viata de un nenorocit, i-o distrugeti si voi prin astfel de articole doar pentru ca nu mai aveti ce scrie ca sa va creasca targetul de vanzari a ziarului si popularitatea site-ului. nu aveti si nu veti avea popularitate prin astfel de articole, o sa ajungeti doar un rahat de ziar de scandal cum e click si multe altele. mi-e rusine cu existenta voastra .
Raspunde

Adonis

Acum 11 ani

Sunt niste rahati, nenorociti care tineti cu acesti crminali..rusine sa va fie ticalosilor.sunteti un ziar de rahat.lasati-o in pace pe biata fata, care are un Dumnezeu care o iubeste daca a lasat-o sa traiasca...face-ti numai rau, dar nu va ganditi ca si voi aveti o familie si D-zeu poate lovi oricand unde nu va asteptati.Ptr acest articol mizerabil ati primit bani murdari ticalosilor...sunteti creatii ale diavolului dc aveti constiinta curata sa faceti asa rau, publicand astfel de articole cu tragedii din viata personala a unor oameni...doar asa va castigati existenta...mare rusine.
Raspunde

Avocat

Acum 11 ani

Va rog sa va interesati bine cand mai concepeti astfel de articole! La Alba Iulia ,judecatorii au pastrat decizia penala pronuntata de catre Tribunalul Sibiu prin respingerea tuturor recursurilor ,existand o opinie separata a unui judecator de a fi redusa pedeapsa la zece ani. Finalitatea insa (fiind 2 la 1 )este de respingere a recursului inculpatului.Deci ,s-a pastrat pe latura penala condamnarea de 16 ani si latura civila integral . Puteti accesa situl oficial al justitiei la Curtea de Apel Alba Iulia in sensul acesta .Ma intreb totusi,ca Om nu ca Avocat cine strica linistea familiei cu informatii false .Ce fel de Om este aceasta persoana care scrie un astfle de Articol?!
Raspunde

angel

Acum 11 ani

Acest \"Om\" care a scris acest articol, nu este \"om\" ci animal, care cu siguranta mai devreme sau mai tarziu va plati.Rusine sa ii fie intregi echipe care lucreaza la cest ziar ce denigreaza viata unor persoane cu pure minciuni si aberatii. Voi ar trebui judecati, nu persoana in cauza...nenorocitilor...scrieti niste articole fara fond si realitate.nu va ganditi la impactul avut.Sunteti niste reporteri de 2 bani care oeriti publicului numai minciuni ca sa o duce-ti voi mai bine, dar va vine randul...
Raspunde

Adonis

Acum 11 ani

Va cereti scuze, acum dupa ce-ati publica acest articol plini de minciuni si ai dus in eroare publicul???...si mai ales dupa ce ati facut atata rau partii implicate??Cu scuze false credeti ca rezolvati si stergeti totul?Se vede ca sunteti ziaristi de 2 lei care nu stiu sa-si practice meseria cum se cuvine, care nu merg la sursa si scriu numai tampenii. Pe viitor documentati-va mai bine , in loc sa scrieti numai tampenii...iar acel \"reporteras\" de duzina merita sa plateasca ptr.articolul fals si slaba documentare...Credeti ca astfel de \"oameni\" fac bine si lumina?...din contra. Rusine!!!
Raspunde

Medic

Acum 11 ani

Cunosc partea implicata si va asigur ca este de admirat dupa toata tragedia prin care a trecut, puterea ei de-asi revenii, asa ca luati aminte \"reporterasi de 2 bani\" si invatati-va lectia. Am tot respectul ptr ea, iar persoanelor care o denigreaza le spun sa le fie mare rusine ca mintiti si declarati numai aiureli. Chiar daca a trecut printr-o tragedie, luptand cu moartea pe care intr-un final a invins-o, este demna de laudatat ca stie sa se ridice dupa toate loviturile primite. Este o mare luptatoare, va asigur!! Regret enorm sa citesc astfel de nimicuri, pure porcarii.
Raspunde

medic de la terapia spitalul judetean

Acum 11 ani

in urma cu un an am fost socati toata ehipa de medici de acest caz groaznic ,care ne-a marcat si ne-a mobilizat pe toti colegii sa o salvam pe aceasta fiinta ,, o intelectuala cu doua facultati si masterat cu nota 10 ,, care este foarte frumoasa si foarte inteligenta,, si care nu a facut rau nimanui ,dragostea parintilor,a elevilor si a colegilor si bunul dumnezeu a readus-o la viata . Voi presa ,justitia ce a-ti facut atunci pentru ea -nimic dar faceti acum ,traumatizand-o pe ea si familia ei -voi sunteti cei care ataca ca animalele in jungla. Cel care a scris acest articol de cea mai proasta calitate ai vrut senzatie, dar nu ai reusit decat sa sochezi opinia publica ,atentie jurnalist lipsit de profesionalism ,lasate de meserie, nu vei face cariera cu astfel de articole denigrante , risti o mare pedeasa. Mediteaza la acest sfat. Cere scuze publice familiei distruse si un sfat -afla adevarul -
Raspunde

un politist

Acum 11 ani

nenorocitule ,excrement al societatii si al acestui ziar de ***, nu mai publica articole mincinoase bai ***, la ora 2 in acceasi noapte de la acceasi discoteca a fost atacata prima fata o economista,care a scapat datorita unui cetatean care a strigat la criminal care fuge se reintoarce la discoteca si ataca din nou. Ordinarule mare dobitoc mai esti Baltes nu ti-a dat tie nici un interviu, asasinul acel psihopat nu si-a recunoscut vinoatia ,a fost filmat de camera video de la Trans Agape si nici cand a fost identificat nu si-a recunoscut crima. Stiai ca au fost oferiti mii de euro de fratele criminalilor din familia POPA ION un mafiot ce face parte din lumea interlopa si care a platit bani grei sa-si salveze criminalul ..Du-te la el du-te la Aiud du-te unde vrei, numai scrie ***uri la ziar fara o reala informatie .. ..Primeste un sut in cur, potaie. Bastard nedocumentat mai bine cere 1 leu pentru o bucata de paine si vei primi. Afara din acel sediu caruia nu-i faci cinste.Javra.....
Raspunde

Cetatean

Acum 11 ani

Dupa citirea acestui articol, rog familia victimei sa-l actioneze in judecata pe acest ziarist imputit si nenorocit, ptr.stirea nefondata care a fost publicata in acest ziar \"mincinoc\" si sa ceara in istanta daunne materiale maxime care se pot da in astfel de cazuri, inclusiv cheltuieli de judecata...pentru a se invata minte sa nu mai publice si sa informeze publicul cu stiri false si neadevarate. Cat ai primit pentru acest articol, porc nenorocit si ordinar???
Raspunde

eu

Acum 11 ani

daca nu va place aveti liberatetea de a nu citi aceasta stire. dar pun pariu ca toti astia care il luati la suturi pe ziarist, la ora 17 sunteti cu ochii beliti pe pro tv sa vedeti care a mai crapat. si va treziti acum mari comentatori
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus