Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
16°C

ISU Sibiu incurajeaza voluntariatul

Cu ocazia Anului European al Voluntariatului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru" al Judeţului Sibiu va organiza în lunile septembrie şi octombrie o serie de activităţi menite a promova activitatea de voluntariat desfăşurată de serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Printr-o decizie a consiliului Uniunii Europene, anul 2011 a fost declarat Anul European al Activităţilor de Voluntariat care Promovează Cetăţenia Activă. ISU Sibiu va paricipa activ la promovarea şi încurajarea voluntariatului în ceea ce prveşte situaţiile de urgenţă prin derularea unor serii de activităţi menite să asigure o minimă pregătire a cetăţenilor în cazul în care implicarea lor imediată este esenţială. Sub formă instituţionalizată,  în cadrul autorităţilor administraţiei publice locale au fost înfiinţate, conform legislaţiei în vigoare, servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă. Serviciile de urgenţă voluntare au următoarele atribuţii principale:

a)desfăşoară activităţi de informare şi instruire privind cunoaşterea şi respectarea regulilor şi a măsurilor de apărare împotriva incendiilor;

b)verifică modul de aplicare a normelor, reglementărilor tehnice şi dispoziţiilor care privesc apărarea împotriva incendiilor, în domeniul de competenţă;

c)asigură intervenţia pentru stingerea incendiilor, salvarea, acordarea primului ajutor şi protecţia persoanelor, a animalelor şi a bunurilor periclitate de incendii sau în alte situaţii de urgenţă.

Activităţile se vor desfăşura după următorul program :

Puncte mobile de informare preventivă:

Comuna Şeica Mică 27.09.2011

Ziua Porţilor Deschise la un serviciu Voluntar pentru situaţii de urgenţă :

Oraşul Ocna Sibiului11.10.2011

Oraşul Sălişte 12.10.2011

Oraşul Dumbrăveni13.10.2011

Oraşul Cisnădie 14.10.2011

Seminar privind Anul European al Voluntariatului

 Oraşul Copşa Mică - 27.09.2011

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

sibianca

Acum 12 ani

ma ofer voluntara ca wc public mobil.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus