O prăjitură ușor de preparat, pe care o puteți face cu mure sau cu alte fructe de pădure.
INGREDIENTE:
- 4 ouă
- 200 g zahăr
-200 g făină
100 ml ulei
-coajă rasă de la 1/2 lămâie
-1/2 linguriță esența de vanilie
-1 praf de copt
- 1 praf de sare
-400 gr. mure
Pentru topping:
-100 g unt
-250 g făină
-100 g zahăr
PREPARARE:
Se bat albușurile spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează până se topește zahărul. Se adaugă gălbenușurile și se amestecă ușor cu o lingură sau un tel.
După aceea se pun pe rând uleiul, praful de copt și făina, care se amestecă cu lingura ușor, până se omogenizează compoziția.
Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu ulei și făină. Apoi se presară murele peste aluat. În acest timp se pregăteşte partea de topping, care este un aluat sfărâmicios, prin amestecarea cu mână a ingredientelor. Se adaugă peste mure și apoi se bagă prăjitură la cuptor pentru 45-50 de minute. Poftă bună!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 185
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Newman
Acum 4 ore
Emil
Acum 5 ore
Armata obligatorie
Acum 7 ore
Ron
Acum 7 ore
Pretentii