Sâmbătă,
01.10.2022
Partial Noros
Acum
25°C

Sibieni, va asteapta un weekend cu spectacole, concerte si targuri!

Un weekend atât de bogat în atracţii nu a mai avut Sibiul de multă vreme. Spectacole de teatru, de la piese îndrăgite la premiere, concerte, târguri şi Noaptea Bibliotecilor, toate sunt evenimente de care sibienii se pot bucura în următoarele zile.

Seara de vineri începe cu filmul „Der Himmel über Berlin”. Centrul Cultural German Sibiu şi Academia Evanghelică Transilvania reiau seria de filme iniţiată anul trecut. Filmul va fi prezentat de la ora 18:00, la Centrul Cultural German.

Teatrul Naţional „Radu Stanca” prezintă de la ora 19:00, cea de-a doua premieră din această stagiune, “Insula”, de Gellu Naum, în regia lui Vlad Massaci. Piesa lui Gellu Naum porneşte de la romanul „Robinson Crusoe“, şi păstrează câteva din elementele originale: insula pe care naufragiază personajul principal şi eforturile de supravieţuire ale acestuia, precum şi pe Vineri, sclavul devenit camarad.

Tot vineri, de la ora 22:00, se inaugurează CLUB UNIT, în spaţiul vechiului club Cotton. Clubul UNIT aduce un nou concept în materie de distracţie, cel puţin în plan local. Tematica clubului promovează un stil muzical inedit, combinând muzica elctronică şi sunetele live ale viorii, ţambalului şi saxofonului. Intrarea costă 10 lei.

Noaptea Bibliotecilor eveniment naţional prezent şi la Sibiu

Sâmbăta este dedicată în primul rând spectacolelor în aer liber. De la ora 14:00, pe ruta Muzeul în aer liber – Răşinari şi retur se joacă spectacol „Ispita Cioran” o autobiografie poetică după viaţa şi opera lui Emil Cioran.

Ziua poate continua cu teatru, la Secţia Germană a TNRS, unde de la ora 19:00, se joacă "Domnul Puntila şi sluga sa Matti / Herr Puntila und sein Knecht Matti" în regia Ancăi Bradu. Având la baza textul lui Bernard Brecht, unul dintre cei mai importanţi dramaturgi ai secolului, producţia Secţiei Germane a TNRS este o comedie muzicală ce prezintă povestea unui aristocrat care încearcă să îşi schimbe identitatea cu cea a servitorului său.

În noaptea de 1 spre 2 octombrie, Biblioteca Judeţeană Astra invită toţi sibienii la Noaptea Bibliotecilor, un eveniment naţional prezent şi la Sibiu. Porţile bibliotecii se vor deschide la ora 18:00, în 1 octombrie şi se vor închide a doua zi dimineaţa, la ora 4:00.

Concerte în parcul de distracţii CibinFest

CibinFest a început de săptămâna trecută şi au mai rămas doar trei zile în care sibienii se pot bucura de spectacole, dar şi de Festival al Berii organizat în cadrul parcului de distracţii.

Pe scena festivalului vor urca vineri cei de la Grimus, iar festivalul se va încheia cu concertul băieţilor de la Sarmale Reci.

Nici în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA nu va fi linişte în acest sfârşit de săptămână. Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu organizează, în perioada 1-2 octombrie, prima ediţie a Târgului de bucate tradiţionale “Branduri transilvănene”. Vizitatorii vor putea găsi, pe standurile expoziţiei cu vânzare, bucate tradiţionale atent selecţionate.

Ziua de duminică, se poate încheia la „Radu Stanca”, unde de la ora 19:00 se joacă unul dintre cele mai apreciate spectacole ale teatrului sibian- „O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Civilizatie

Acum 11 ani

Va rog sa verificati : Pe str. Nicolae Balcescu, vizavi de Agentia C.F.R. exista o unitate de alimentatie publica ce ofera spre vanzare suc facut in fata consumatorului. Sambata dupa amiaza am cumparat si eu un suc de lamai. Vanzatoarea a taiat lamaile in bucati si le-a introdus in storcator fara a folosi manusi de protectie iar halatul care-l purta era foarte murdar. Eu cred ca intr-o unitate de alimentatie publica, mai ales una situata in plin centru orasului, nu trebuie tolerat un asemenea lucru.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus