Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Aproape 300 de kilograme de carne vanduta clandestin, confiscate de inspectorii DSVSA

Aproape 300 de kilograme de carne, în valoare de peste 4.000 de lei, au fost confiscate, la sfârşitul săptămânii, de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu, de la persoane care vindeau carnea clandestin în localitatea Jina, fără să fi fost verificată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSVSA Sibiu, dr. Ioan Penţea, aproape trei sute de kilograme de carne care era vândută clandestin în localitatea Jina, judeţul Sibiu, au fost confiscate, la sfârşitul săptămânii, de către inspectorii instituţiei.
"A fost o acţiune în localitatea Jina, unde proprietarii unor animale sacrificate vindeau carne de porc şi de oaie, clandestin, locuitorilor din sat. Activitatea este foarte gravă pentru că acea carne nu a fost verificată sanitar-veterinar şi ar fi putut fi infestată cu diferiţi paraziţi. Nu se făcuseră niciun fel de analize cărnii, înainte de a fi vândută", a declarat, luni, corespondentului Mediafax, dr. Ioan Penţea.
Potrivit acestuia, au fost confiscate 130 de kilograme de carne de porc şi 150 de kilograme de carne de oaie.
În plus, s-au confiscat 15 kilograme de carne de pasăre, pentru care cei care o vindeau nu aveau acte de provenienţă.
Dr. Penţea a anunţat că, pe toată durata lunii septembrie, inspectorii DSVSA Sibiu au făcut controale la abatoarele şi carmangeriile din judeţ, fiind date 19 amenzi în valoare de 17.100 de lei şi şase avertismente.
Inspectorii au sancţionat transportul animalelor vii cu mijloace de transport neamenajate corespunzător şi nedezinfectate, comercializarea de cabaline şi porcine în locuri neautorizate şi fără documente sanitar-veterinare oficiale, dar şi ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a unor produse alimentare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus