Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
27°C

Măsuri speciale în Sibiu: Piața Obor se închide, mobilier urban dezinfectat zilnic, controale mai dese

Măsuri speciale în Sibiu: Piața Obor se închide, mobilier urban dezinfectat zilnic, controale mai dese

În ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență Sibiu care a avut loc vineri, 13 martie s-au decis o serie de măsuri care să crească protecția cetățenilor în contextul pandemiei COVID-19:

  • Piața Obor se va închide de sâmbătă, 14 martie până în 31 martie, cu posibilitatea prelungirii măsurii. Decizia a fost luată în contextul numărului mare de cetățeni care vizitau această Piață în zilele de duminică. Precizăm că piețele agro-alimentare Cibin, Rahova și Vasile Aaron vor rămâne deschise, servind alimentației publice
  • Dezinfecția zilnică a mobilierului urban, a locurilor de joacă și a echipamentelor de workout. Această operațiune cade în sarcina Serviciului Salubrizare.
  • Intensificarea controalelor din partea Direcției de Sănătate Publică și a Direcției Sanitar-Veterinare Sibiu în cazul vânzătorilor ambulanți pentru verificarea existenței condițiilor de igienă în prepararea și comercializarea produselor alimentare neambalate.
  • Acțiuni de dezinfecție a autovehiculelor care realizează transporturi în regim de taxi. În acest sens, Primăria Sibiu a transmis vineri, 13 martie o adresă către dispeceratele firmelor de taximetrie, comunicându-le hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență și obligația pe care o au pentru protecția clienților. Serviciul Autorizare și Control din cadrul Primăriei Sibiu va efectua controale în teren pentru verificarea implementării acestor măsuri.

Precizăm că în Componența acestui Comitet Local pentru Situații de Urgență intră reprezentanți ai Primăriei Municipiului Sibiu, ai serviciilor publice, ai Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar-Veterinare, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai societăților de utilități, precum și reprezentanți ai instituțiilor locale care asigură ordinea și liniștea publică.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Emma

Acum 2 ani

La Craiova se dezinfecteaza străzile de care serviciul salubritate.Dezinfectarea se face cu clor (Cloramina T).Cred ca este o măsură necesară. Niciun supermarket din Sibiu nu are la intrare dispozitive cu gel dezinfectant pentru mâini. Este o recomandare sau o obligație impusă de Comitetul pentru situatii de urgență??!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus