Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Reuseste sa ne scada Ariton factura la gaz?

Preşedintele Gazprom, Aleksei Miller, a dat de înțeles în cadrul unei întâlniri avute azi cu ministrul economiei, Ion Ariton, că firma pe care o conduce ar fi dispusă "să raspundă pozitiv solicitărilor părţii române pentru stabilirea unor relaţii contractuale directe pentru furnizarea de gaz în România, precizând ca domeniu prioritar asigurarea consumului de gaze pentru producţia de energie electrică", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, citat de zf.ro.
Gazprom este cea mai mare sursă externă de acoperire a consumului naţional de gaze naturale, conducta Arad-Szeged, care leagă sistemul de transport al României cu cel al Europei de Vest, având până în acest moment un impact limitat. Circa 20% din toate gazele consumate în România anul trecut au venit din Rusia, dar nu direct de la Gazprom, ci prin doi intermediari agreaţi de gigantul rus: Imex Oil şi WIEE.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus