Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

"De la Inspectoratul de Politie, cu dragoste pentru studenti"

Sibiul este și el un centru universitar și studenții constituie un segment considerabil din populația Sibiului. În acest sens, IPJ Sibiu a emis un comunicat de presă cu mesaj preventiv adresat studenților. Aceștia sunt îndemnați să nu se lase pradă ispitei etnobotanicelor, să nu apeleze la activități ilegale pentru a face rost de bani, să nu se aventureze în scandaluri și să se ferească de grupurile cu preocupări dubioase.

”A fi student, a păşi în cadrul unei facultăţi, reprezintă una dintre cele mai mari şanse ale tânărului care pleacă de acasă, singur, departe de cei dragi, în noul său drum, pentru a se afirma pe deplin în domeniul pe care şi l-a ales. Este începutul începuturilor, punctul de pornire al multor cărări şi aspiraţia spre tot ceea ce este mai bun în viaţă. Aici cresc aripile, aici se confirmă vocaţia, se prind puteri şi se alege viitorul.

Nimic nu pare a fi mai de preţ decât timpul, iar atunci când te regăseşti în sfârşit pe băncile unei facultăţi, dorinţa este să opreşti clipa. Dar ce clipă?! Şi cuce preţ?! Pentru că viaţa de student poate aduce şi readuce în memorie, peste timp, nu numai amintiri plăcute. Aici intervine responsabilitatea ta ca şi adult în devenire, părinţii fiindu-ţi de-acum departe.

Pe lângă nopţile nedormite din prag de sesiune, discuţiile aprinse cu colegii despre toate şi nimic, laudele şi mustrările profesorilor, apar şi alte probleme pe care numai TU, studentule, le poţi evita trecându-le prin filtrul propriei conştiinţe.

 Învăţând să fii responsabil, independent şi matur, deopotrivă, vei ştii cum să te fereşti de grupările cu preocupări dubioase şi să nu te aventurezi în a consuma produse psihotrope cu efect halucinogen, care nu îţi vor oferi decât un iluzoriu moment de plăcere şi care, pe termen lung, îţi vor afecta organismul atât din punct de vedere fizic, cât, mai ales, psihic.

Lipsa banilor este un alt aspect cu care majoritatea tinerilor studenţi se confruntă din totdeauna, ceea ce nu ar trebui să vă sperie şi nici să vă determine să apelaţi la activităţi ilicite pentru a vi-i procura. Fiţi conştienţi că aceste activităţi nu vor face decât să vă distrugă cariera, visele şi aspiraţiile, vă vor duce la pieire, departe de cei dragi şi de tot ceea ce ar fi putut să vă ofere frumos studenţia.

De asemenea, promovarea unor relaţii civilizate în viaţa de zi cu zi vă va urca pe culmi şi mai înalte decât aţi sperat. Nu vă aventuraţi în scandaluri şi altercaţii, care de cele mai multe ori se ivesc spontan şi din nimic, evitaţi să vă consideraţi „superman” şi nu consumaţi băuturi alcoolice peste măsură. Alcoolul este şi el tot un drog al cărui efect este la fel de nociv ca şi în cazul consumului de produse denumite generic „etnobotanice”.

Studiaţi şi vă afirmaţi pozitiv, fiţi responsabili, independenţi, dar maturi!”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 207

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus