Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Richfest la Continental: 35 de milioane de euro gata de investit | Video

Conducerea companiei Continental Automotive Systems Sibiu a marcat începerea lucrărilor la un noul modul (patru) în cadrul fabricii din Zona industrială vest. Investiția aproximată la 35 de milioane de euro are o primă etapă de încheiat – finalizarea noilor hale – în februarie anul viitor. Pe lângă noi spații de producție, cei 9.400 de mp ce urmează a fi construiți vor include și birouri și o nouă cantină.
”Sunt aproape opt ani de când o delegație a Continental venea la Sibiu pentru a crea un spațiu de cercetare și dezvoltare în industria automotive. Pe lângă datele statistice pentru care Continental a hotărât să rămână la Sibiu a fost și un motiv definitoriu: atitudunea prietenoasă cu care ne-ați primit și importanta contribuție a primarului Klaus Johannis”, și-a început discursul Oswald Kolb (foto centru), directorul general al Continental la Sibiu.
De cealaltă parte, Johannis a dat Continental drept ”un exemplu foarte pozitiv în condiții de criză economică”. ”Aș îndrăzni să îl contrapun unui exemplu negativ pe care l-am aflat zilele trecute. Iată că, la Sibiu, un parteneriat bine construit poate fi dezvoltat”, a spus Johannis, care a evocat de asemenea începuturile Zonei industriale vest. ”Cei de la Continental au fost printre primii care m-au crezut că aici va fi Zona industrială vest. Aici era, atunci, un câmp de buruieni, iar acum Continental e pe cale să devină unul dintre cei mai mari anagatori din regiune”, a spus Johannis.

Facultatea de inginerie: primul loc unde s-a oprit Continental

Directorul Oswald Kolb i-a mulțumit lui Ioan Bondrea, decanul Facultății de Inginerie ”Hermann Oberth” din cadrul ULBS, pentru parteneriatul care funcționează între cele două instituții. În fapt, din cei 700 de ingineri care lucrează acum la Continental Sibiu, 350 au absolvit Facultatea de Inginerie. ”De fiecare dată când vin la Continental, mă simt ca acasă, la Facultatea de Inginerie”, a spus Bondrea. În cadrul Facultății conduse de el, cei de la Continental și-au așezat, în 2003, primele laboratoare de cercetare, iar colaborarea s-a dezvoltat în fiecare an. În prezent, cei de la Continental oferă și burse studenților de la Inginerie.

”Richfest”

Cei de la Continental au organizat și o ceremonie specifică culturii germane – Richfest. Una din calfele călătoare care se află acum la Sibiu a așezat un brad în vârful scheletului viitoarei hale de producție, după care a spart paharul din care a băut șampania – ”să fie cu noroc”, a urat calfa călătoare.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

richman

Acum 12 ani

Richtfest nu Richfest !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus