Rar întâlneşti pe cineva care să nu fie înnebunit după ardei umpluţi. Pentru patru porţii de ardei nu ai nevoie decât legume şi carne tocată, iar în aproximativ 60 de minute poţi avea pe masă un prânz delicios.
-
10 ardei
-
750 - 800 de grame de carne tocată, amestec de porc şi vită
-
2-3 cepe, taiate mărunt
-
3 linguri de orez, ales şi spălat
-
3 linguri de ulei (poate fi şi de masline)
-
2-3 linguri de bulion
- 1-2 morcovi, daţi pe răzătoare
-
un vârf de lingură de piper
-
2 ouă
-
sare dupa gust, pe care o poţi înlocui cu Delikat sau vegeta
-
opţional se poate tăia în umplutură şi verdeaţă
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei, fără a o lasa însă să se prajească prea tare. Dupa ce ai adaugat ceapa în ulei şi a început să sfârâie, se adaugă sarea şi se amesteca bine, iar dupa ce a început să devină uşor aurie, se toarnă deasupra câteva linguri de apă şi se lasă să fiarbă.
Se adaugă morcovul ras şi se lasă să fiarbă puţin.
Se adaugă bulionul şi orezul spălat şi se amestecă bine.
Daca ai vedeaţă, o poti toca maărunt şi adauga în compoziţie. Pune apoi şi piperul şi sarea sau Delikat-ul. Daca pui Delikat sau vegeta, nu mai adaăuga sare şi gustă tot timpul, astfel încat compozitţia să nu se săreze prea tare.
Adauga şi două ouă, pe care poţi să le baţi puţin inainte. Ouăle au rolul de a lega compoziţia. Amestecă bine compoziţia, astfel încat să nu rămâna ingrediente neamestecate.
Spala bine ardeii şi curăţă-i, facându-le un capac, în dreptul cozii. Scoate-le coada şi curaţă-i de seminţe şi nervuri apoi spală-i bine ţi lasă-i cu gaura în jos pe un prosop, ca să se usuce.
Umple-i apoi pe rând cu compoziţia deja preparată şi pune-le deasupra un capacel, fie din coada de ardei curăţată de seminte, fie dintr-o felie de roşie.
Într-o cratiţă larga şi nu foarte adâncă pune ardeii, pe rânduri, cu capacele în sus. Pune-le două căni de apă, pe la marginea cratiţei, astfel încât apa să nu intre în ardei.
Deasupra lor pune un sos de roşii, obţinut fie din bulion la care s-a adăugat puţină apă, fie din tăierea a 4-5 roşii.
Pune-i la fiert cu un capac deasupra şi lasă-i să fiarbă câteva ore, până când carnea este bine fiartă. Cand sunt gata se servesc calzi, cu smântână. Poftă buna!
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 188
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Ioan
Acum 1 oră
Emil
Acum 1 oră
Daf
Acum 1 oră
Sparrow
Acum 2 ore
Aci Duțu