Sâmbătă,
31.07.2021
Parțial Noros
Acum
17°C

Boc: prudenta, moderatie si echilibru. In parcare, pesedistii se zgaiau la masinile PDL-istilor

Din sala Atlas a Hotelului Ramada, premierul Emil Boc se auzea vorbind despre moderație, despre cum să facem economii, pentru că 2012 nu trebuie întâmpinat decât cu prudenţă, moderaţie şi echilibru. Primarii și consilierii locali ai PDL, prezenți la înrunirea Comisiei naţionale pentru administraţie, ordine publică, siguranţă naţională, dezvoltare locală şi regională a partidului, chicoteau, se hârjoneau, beau cafele și își amăgeau oboseala cu câte o moțăială. ”Uite mă, se poartă verdele”, rânjește un delegat văzându-l printre umerii a doi colegi pe premier. Boc își flutură mâinile, lăsând să i se zvârcolească pe piept cravata... verde. ”Îi faci poze?”, mă întreabă cu același rânjet care nu părea să  aibă nimic în spate, decât plictiseală. ”Nu, filmez”, îi răspund și rânjetul se estompează brusc. ”Și atunci, mă aud?”, mă întreabă, de-acum de-a dreptul tâmp. ”Păi cred că da, îi răspund”, dar nu mai am cu cine vorbi, pentru că citește serios hârtiile primite de la organizatori.
Într-o atmosferă caldă și prietenească, delegații PDL din țară l-au ales vineri, la Sibiu, pe primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, în funcția de preşedinte al Comisiei naţionale pentru administraţie, ordine publică, etc a PDL. Dealtfel, Falcă a fost și singurul candidat la această funcție.
Au asistat la eveniment premierul Emil Boc, președinta Camerei Deputaților, Roberta Anastase, miniștrii Ion Ariton, Traian Igaș, Elena Udrea și Gheorghe Ialomițeanu și aproximativ patru sute de delegaţi, reprezentanţi ai tuturor filialelor din ţară: primari, consilieri locali sau judeţeni şi preşedinţi de consilii judeţene.
La eveniment a participat și fostul subprefect Cornel Langa (PSD) care nu a îndrăznit să treacă totuși de brâul de mașini care au inundat strada Zaharia Boiu. Însoțit de șase colegi, Langa părea să supravegheze cine intră și cine iese din stabilimentul ocupat de pedeliști. Șocat probabil de semeția automobilelor, social-democrații au uitat și să-l huiduie pe premier, așa cum au făcut și la precedenta lui vizită în Sibiu.
Tot mașinile din parcare au făcut deliciul tinerilor școlari care pentru a profita de „Salonul Auto PDL - Ramada„ și-au schimbat traseul spre casă. ”Aș vrea mai bine un Range Rover ca ăla, decât un BMW ca ăsta”, chicotește un școlar. ”De ce mă?”, ”Ca să-mi duc ATV-ul la munte”, vine replica absolut corectă. Și totuși, Boc vorbea de moderație. "Pentru 2012 - prudenţă, prudenţă, moderaţie şi echilibru. Nu avem voie să facem niciun pas înapoi pe linia reformelor, nu avem voie să mergem cu nicio măsură populistă, nu avem voie să luăm decât decizii care au acoperire în economie. Nu avem voie să îi credem pe Ponta şi Antonescu care promit marea cu sarea şi luna de pe cer, pentru că sunt ultimii dinozauri populişti în întreaga Uniune Europeană. Ponta şi Antonescu sunt nişte politicieni rupţi de realitatea crizei economice europene, mondiale, cu implicaţii şi pentru România", spunea Emil Boc celor care vroiau să-l asculte.
Pentru mulți primari PDL, mai important era să afle cine a fost tâmpitul care a făcut parc în pădure. Boc amintise în discursul inaugural de primarii care au abuzat de fonduri. ”Decredibilizăm şi Guvernul cu astfel de investiţii. S-au făcut parcuri în pădure. Vă asigur ca nu se vor mai repeta”, spunea Boc de la tribună. ”Din cauza unor cretini ca ăștia nu ne mai dă Udrea fonduri. Și să văd cu ce moderație câștigă el alegerile”, a venit răspunsul prompt al unui primar. Corect. Să dea la oameni câte un Range Rover, acum, să meargă în parc. 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

DINU

Acum 9 ani

Aceeasi opulenta o putem vedea la toate reuniunile portocalii.De fapt ,prosti sunt cei care accepta sa contribuie la jaful national.Daca U.S.L nu va actiona pentru a-i trimite pe toti hotii in justitie ,va avea probleme mari In ei,Antonescu siPonta ,mai avem speranta ,iar daca ne dezamagesc ,numai o noua revolutie ne mai salveaza
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus