Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Unul dintre cei mai mari basisti ai lumii concerteaza la Sibiu

Celebrul basist Victor Bailey va susține un concert extraordinar, pentru toți fanii jazz-ului, miercuri, 2 noiembrie, în Vintage Pub. Bailey vine la Sibiu însoțit alți trei muzicieni care au făcut furori pe toate scenele din lume.

            Încă de la sfârșitul anilor ’70, Victor Bailey a început să fie considerat unul dintre cei mai buni basiști ai lumii. A câștigat recunoaștere internațională la începutul anilor ’90 când s-a alăturat trupei de jazz  fusion Weather Report, după retragerea lui Jaco Pastorius. A cântat în toate formulele de trupa ale lui Joe Zawinul: Weather Report, Weather Update, The Zawinul Syndicate și WDR big-band record (proiectul de dinaintea morții lui Zawinul). Ca muzician de studio a participat la realizarea a 1000 de înregistrări cu artiști din diferite zone muzicale precum Joe Zawinul, Sonny Rollins, Mary J Blige sau Madonna. Instrumentist, compozitor și aranjor al multor piese aparținând unor muzicieni și trupe de succes, Victor Bailey vine cu proiectul său personal în România, proiect ce îi include pe Poogie Bell, Peter Horvath și Michael "Patches" Stewart.

            Poggie Bell (tobe) este născut în New York, într-o familie de muzicieni și a început să cânte de la... 10 luni. Primul său concert l-a susținut la 2 ani și jumătate, în Pittsburg Carnegie Hall, alături de tatăl său. De-a lungul carierei a colaborat cu muzicieni printre care se numără Roberta Flack, David Bowie sau Vanessa Williams.

            Michael Stewart (trompetă) este considerat drept demnul urmașal lui Miles Davis. Primul spu material discografic a fost înregistrat când avea doar 16 ani, alături de Patti LaBelle. De atunci a lucrat cu Quincy Jones, David Sanborn, George Duke sau Whitney Houston, și a petrecut 8 ani ca parte a band-ului Al Jarreau.

            Peter Horvath (clape) cântă, colaborează, înregistrează și a mers în turnee alături de Bobby Hutcherson, Joe Henderson, Aretha Franklin, Lalah Hathaway, Melba Moore, Keith Washington sau Ernie Watts.

            Prețul unui bilet este 25 de lei. Biletele se găsesc în rețeaua Eventim, în Supporter Sports Pub & Grill, pe bulevardul Victoriei, sau în Vintage Pub.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus