Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Derby-ul etapei: Banca Mediasului a castigat meciul

Jucătorii veniţi de pe bancă au avut o contribuţie decisivă pentru Gaz Metan Mediaş în derby-ul disputat duminică seară în Sala Sporturilor din Mediaş. Titus Nicoară a fost principalul marcator al rezervelor, extrema Mediaşului reuşind un nou double-double, cu 16 puncte şi 11 recuperări.
Lipsa celui de-al cincelea jucător străin în echipa Mureşului s-a simţit din plin. Din nou. După ce glonţul a trecut pe la urechea Mureşului în meciul cu CSM s-ar fi cerut măsuri urgente, completarea rapidă a lotului pentru a ataca obiectivul propus. Veniţi la Mediaş cu patru jucători străini în lot, mureşenii au fost nevoiţi să introducă în rotaţia de 9, necesară pentru un meci atât de greu, jucători mai neexperimentaţi la acest nivel, Paliciuc, sau complet ieşiţi din mână, Adrian Tudor. De altfel, ultimul dintre ei, fost campion cu Asesoft Ploieşti, a fost marea dezamăgire a formaţiei mureşene. Un jucător de la care se aşteptau multe şi care s-a umplut de ridicol în puţinele minute în care a fost trimis în teren ca să îi permită lui Cooley o clipă de răgaz. Banca Mureșului s-a comportat dezamăgitor. Liviu Dumitru a încercat două aruncări de trei, ambele ratate, Adrian Tudor a reușit două recuperări și o pasă decisivă dar a pierdut trei mingi, asta în doar 4 minute de joc, Aliakseyeu a reușit doar două puncte și a ratat trei sferturi din libere, singurul integrat ceva mai bine în joc, dar lipsit de experiență, Radu Paliciuc, fiind singurul ajutor concret pentru cei cinci titulari. În aceste condiții, Deri Csaba a tras cât a putut de Forte, care s-a odihnit doar 59 de secunde, de Cooley și de Stănescu. De altfel, jumătatea secundă s-a bazat aproape exclusiv pe inspirația lui JuJuan și pe finalizările lui Virgil.
De cealaltă parte, banca Mediașului a lăsat impresia că este mai valoroasă decât primul cinci. După ce au condus în primele minute, medieșenii s-au văzut egalați și au mers cap la cap cu mureșenii până când Teleabă a schimbat ca la hochei, i-a introdus pe Nicoară, Moore și Vandermeer în locul lui Drăgușin, Ivanovic și Jucan, moment în care Mediașul s-a desprins repede exclusiv pe mâna recuperărilor ofensive reușite de Nicoară. Fără îndoială, Gaz Metan Mediaș are cel mai valoros lot din campionatul actual și asta în condițiile în care Tudor Dumitrescu nici nu a fost trecut pe foaia de joc. Mitchell și Howell sunt jucătorii cu cele mai multe minute jucate, ei reușind 18, respectiv 21 de puncte. De remarcat prestația absolut încântătoare a lui Titus Nicoară, un abonat al double-double-urilor și în această ediție de campionat. În timp ce banca Mureșului a reușit patru puncte, cea a Mediașului a marcat nu mai puțin de 25. De asemenea, Ivanovic, Drăgușin și Vandermeer au câștigat clar lupta sub panouri cu Virgil Stănescu, Mediașul reușind 44 de puncte din căciulă față de doar 32 ale Mureșului. Iar raportul la recuperări este, din nou, favorabil gazdelor, 45-35, cu 17 recuperări ofensive.
Un alt punct în avantajul Mediașului îl reprezintă jocul la linia de trei puncte. Gazul este o echipă cu un profil extrem de agresiv la linia de trei puncte. Moore, Howell, Dumitrescu, Muntean sau chiar Mitchell și Ivanovic forțează, de cele mai multe ori cu succes, aruncările din spatele liniei de trei puncte. Fără shooterul consacrat, Dumitrescu, medieșenii și-au încercat în câteva rânduri norocul, au ratat 9 aruncări și au reușit doar două, după care au schimbat strategia. De cealaltă parte, mureșenii au aruncat de 29 de ori. Cooley a marcat cele mai multe treițe, 4, combinând cu colegii pentru un procentaj de 28%. Procentaj insuficient când în față ai o echipă atât de solidă. 21 de aruncări ratate echivalează cu o înfrângere. La propriu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus