Duminică,
25.07.2021
Parțial Noros
Acum
25°C

Prim-ministrul n-a venit cu vesti bune la Sibiu. 2012 nu suna prea bine

Premierul Boc recomandă prudenţă pentru anul viitor şi atrage atenţia că România are un nivel de îndatorare publică în PIB foarte mic, însă costul dobânzilor creşte lunar, pe piaţa europeană.

''România are o situaţie uşor avantajoasă faţă de alte ţări din UE, pentru că avem o stabilitate macroeconomică. Dar suntem dependenţi de ce se întâmplă în Europa. Costul dobânzilor creşte de la o lună la alta, fără să se întâmple nimic negativ în România prin faptul că Europa şi mai ales această zonă este supusă unor turbulenţe economice, creşte costul de îndatorare a ţării, deşi România are un nivel al datoriei publice în PIB foarte mic. Doar trei ţări au o datorie în PIB mai mică decât România. Dar să nu uităm că avem un deficit de 4,4% anul acesta, care trebuie finanţat, la care se adaugă datoriile din trecut ale ţării, care trebuie să fie plătite", a explicat Emil Boc.

Şeful Executivului a avertizat deja că România va avea o creştere economică şi un deficit bugetar mai mici, faţă de cele estimate, tocmai din cauza problemelor economice la nivel european.

"Din nefericire prognozele economice se înrăutăţesc şi în UE. Inevitabil asta va afecta şi România, creşterea economică nu va mai fi de 3,5 - 4%, cum ne aşteptam în primăvara acestui an, ci va fi mult mai mică şi deficitul bugetar va fi sub 3% cu mult. România are de făcut două lucruri: să nu dea înapoi de la reforme, să nu cadă într-o patimă populistă în 2012", a declarat premierul.

Şeful Executivului a fost prezent joi, la inaugurarea şantierului Sibiu - Nădlac, împreună cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Comentarii

3 comentarii

alex

Acum 9 ani

huooo nesimtitilor - voi ne-ati adus in starea asta din cauza furturilor si a hotiilor voastre..... mai aveti curaj sa mai si spuneti ca si cand nu ar fi nimic.!!!!! pd-isti hoti si nesimtiti- rusineeeee
Raspunde

ioio

Acum 9 ani

huooo nesimtitilor - voi ne-ati adus in starea asta din cauza furturilor si a hotiilor voastre..... mai aveti curaj sa mai si spuneti ca si cand nu ar fi nimic.!!!!! pd-isti hoti si nesimtiti- rusineeeee Adevarat graiesti !
Raspunde

HOTII

Acum 9 ani

SA PLECE HOTII, pentru ei sunt bani, pentru noi....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus