Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Prima victorie acasa! Chinuita, dar victorie! Vointa – Chiajna: 1-0

Voința Sibiu a izbutit prima victorie acasă, în meciul de pe teren propriu împotriva Concordiei Chiajna. Soarta partidei a fost decisă în finalul primei reprize, în minutul 42, când Ion Coman a punctat pentru prima și singura dată. Meciul de pe Municipalul sibian a fost presărat cu de toate, de la frigul de iarnă, care a împiedicat suporterii să vină la stadion, numărul celor prezenți fiind un pic peste 2500 de persoane, la ratări pe final de meci, faze de contraatac sau eliminări, de o parte și de cealaltă.

Nu a fost nici pe departe o victorie clară, de netăgăduit, dar a fost un adevărat meci de luptă, între două echipe care au același obiectiv, salvarea de la retrogradare. Pentru sibieni, această victorie este prima reușită pe teren propriu, deși suporterii, jucătorii sau conducerea Voinței se pot gândi la o serie de alte două-trei partide disputate acasă, care ușor-ușor se puteau transforma în victorii. Meciul a fost impregnat de emoția celor din tribună, animat de scandările neobosiților din „Peluza Sud”, dar și de deciziile arbitrilor, la care, de fiecare dată, oameni dintr-o tabără sau din cealaltă protestau vehement.

Prima repriză a fost la discreția „alb-verzilor”, care căutau golul la fiecare ocazie. Echipa Concordiei era înghesuită în propria jumătate, dar băieții lui Diniță se apărau bine și încercau să riposteze pe contraatac. Chiajna a jucat timp de 22 de minute în inferioritate numerică, după ce în minutul 32 Muzac a primit cel de-al doilea galben. Această decizie a arbitrului i-a făcut pe sibieni să treacă la conducerea jocului, și în minutul 42, Coman aducea bucuria pe Municipal. Golul sibienilor a venit după o acțiune de pe partea dreaptă a lui Maghici. Jucătorul Voinței a găsit perfect o pasă pe jos, prin careu, pentru Coman, aflat la a doua bară, nemarcat. Atacantul nu a ezitat și a șutat în forță, din șase metri, iar mingea a zguduit plasa porții, declanșând euforia suporterilor.

Sibiul a terminat partida  în nouă oameni, după ce Ionuț Matei s-a accidentat, în minutul 90, și a avut nevoie de intervenția medicilor, ca mai apoi să fie transportat, cu ambulanța, la spital. Antrerior, în minutul 54, Iulian Popa era și el eliminat, după un fault dur la 25 de metri de poarta lui Dănălache, centralul Avram arătându-i sibianului cel de-al doilea galben. Din acel moment, meciul s-a echilibrat. Ba mai mult, jucătorii Chiajnei puteau să plece de la Sibiu cu un egal, obținut pe final de meci, ei având o bară, în ultima fază a meciului, la care Dănălache era bătut, dar și alte câteva momente de presiune în careul sibian.

Odată cu eliminarea lui Popa, care va lipsi în etapa următoare, dar și cu accidentarea lui Matei, care pare destul de gravă, pentru că s-a vehiculat și o ruptură de ligamente, Voința se vede nevoită să „încropească” un prim 11 cu Cheahlăul. Nici Claudiu Bunea nu va putea fi în teren la Piatra Neamț, deoarece abia după acel meci îi va expira suspendarea de două etape. Vestea bună pentru sibieni ese cea a revenirii portarului Bogdan Miron, care îi dă și mai multe bătăi de cap antrenorului Pelici, deoarece prestația lui Dănălace din meciul cu Concordia a fost una foarte bună.

După această victorie, Voința ajunge la 10 puncte și așteaptă meciurile celorlalte echipe, pentru a vedea dacă iese din zona nisipurilor mișcătoare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

SpermaPetrolul

Acum 12 ani

Hai Vointa!Sa spermam pe Petrolul Ploesti:))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus