Duminică,
10.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Lupta cu medicii

Cât de multă încredere mai poți avea în sistemul sanitar, când medicii de familie preferă să îți îndoape copilul, direct, brusc și fără limite cu tot felul de antibiotice? Fără nicio preocupare prea atentă asupra detaliilor cazului. Câtă încredere mai poți avea după ce vezi că tratamentul îndoielnic nu numai că nu dă rezultate, dar aduce noi complicații. Care, la fel de superficial analizate de medic, devin și mai mari, spre mirarea doctorilor de la urgențe care scriu năvalnic alte antibiotice și mai puternice.
Kilograme de medicamente rup pe zi ce trece șubreda punte a încrederii între pacient și medic. O medicație dată ”să nu pleci cu mâna goală” de la medicul de familie, acel ”pilon al sistemului de sănătate”, acea bază pe care o tot amintesc funcționarii Sănătății care urlă că e prea multă lume pe capul spitalelor.
Păi, cum naiba să nu fie când nu poți avea încredere în doctorul de familie? Când, ca un profan pățit, îi privești comportamentul plin de îndoieli. Iar ceea ce ar fi trebuit să fie o relație bazată pe încredere se transformă într-o dușmănie cu scrâșnet de dinți.
Dușmănia se poartă în mai toate locurile. Cei care au schimbat până acum trei medici de familie au apucat să vadă câtă indolență și – din păcate – nepricepre există în multe locuri. Cum un medic îți toarnă Nurofenul pe gâtul copilului, al doilea icnește că Ibaginul e la fel de bun, dar mai ieftin că e românesc și pe ăla îl transcrie, pentru ca al treilea să se încrunte stropșit propovăduint că ”otravă mai mare ca Ibaginul” nu a mai văzut. În fine, al patrulea doctor sare peste astfel de detalii și prescrie din pixu-i branduit de o companie producătoare de medicamente o rețetă cu antibiotice.
În România acestor vremuri, ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar e aproape un genocid – pe zi ce trece, se macină tot mai mult relația medici-pacienți. Știrile despre malpraxis sunt mai dese decât cele despre imporante realizări.
Țara asta moare, dacă n-are bani să se trateze în clinici private sau în străinătate.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: În România

Vizualizari: 221

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus