Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Castigatorii rectificarii bugetare: Cartierul Tineretului, Spitalul de pediatrie si CSU Vointa

Pentru că bugetul Sănătății a fost astfel împărțit la nivel național, încât să nu acopere și finalul de an, descentralizarea sistemului sanitar își arată roadele: din bugetul Sibiului, pentru semestrul IV din 2011 mai trebuie alocate aproape 1,5 milioane de lei în contul Spitalului de pediatrie. Banii necesari vor fi alocați Spitalului la rectificarea bugetară de la finele acestei săptămâni, rectificare propusă spre aprobare consilierilor locali.
De rectificare se vor bucura și cei de la CSU Voința. După cum anunța primarul în urmă cu câteva săptămâni, echipei de fotbal îi vor fi alocați 500.000 de lei, pentru ultimele meciuri din Liga I, în acest an.
Îns cele mai imporante sume vor fi, însă, redistribuite în cadrul bugetului pentru obiectivele de investiții propuse pe acest an. Lucrărilor de viabilizare ale Cartierului Tineretului le mai sunt adăugate mai bine de șase milioane de lei.

Pediatria: abia 5% din necesar

Contractul cu Casa județeană de asigurări de sănătate Sibiu mai asigură pentru ultimele două luni ale acestui an abia cinci procente din necesar. Conducerea Spitalului de pediatrie speră la îndreptarea acestei situații în urma rectificării bugetare pe care Guvernul este așteptat să o facă. Până atunci, însă, este nevoie de o diferență de 1,37 de milioane de lei pentru acoperirea bugetului proiectat, diferență care va fi susținută din bugetul local al Sibiului. Alături de acești bani, alți 35.000 de lei vor fi suplimentați bugetului pentru servicii medicale la cerere. Bani pe care Sibiul trebuie să îi acopere în locul CJAS sunt necesari și pentru o serie de servicii paraclinice de laborator, suma necesar de suplimentat fiind de peste 46.000 de lei. La final, suma totală de suplimentat către bugetul Spitalului de pediatrie este de 1,45 de milioane de lei.

Cum se mută banii pentru investiții?

Cu câteva luni înainte de finalul acestui an, pentru programul de investiții sunt făcute ultimele rectificări, în funcție de evoluția lucrurilor de la începutul anului și până acum. Astfel, deși erau preconizate să înceapă anul acesta, lucrările la străzile 9 Mai și Ocnei vor începe abia anul viitor, fapt de disponibilizează o sumă de aproape 2,2 milioane de lei. Tot pentru că lucurile au mers mai încet decât erau preconizate acum un an, alte două milioane de lei sunt disponiblizate de la obiectivul de investiții ”amenajare spații publice imobil Piața Mică nr. 25”, acestea fiind cele mai mari sume ”diminuate” la capitolul investiții.
În schimb, sume importante trecute la suplimentări sunt alocate lucrărilor de viabilizare ale Cartierului Tilișca (peste 900.000 de lei) și, mai ales, Cartierului Tineretului  - peste șase milioane de lei.

Bani pentru CSU Voința: cum va vota PD-L?

După două ședințe în care încercările consilierilor democrat-liberalilor sibieni de a atrage fonduri către CSU Voința pe baza unor inițiative proprii au eșuat, din cauza opoziției majorității formate din FDGR, a venit rândul administrației sibiene să aibă inițiativa alocării de fonduri către echipa de fotbal intrată în Liga I. Astfel, în urma discuțiilor din cadrul Primăriei Sibiu, Casa de cultură a municipiului, prin intermediul căreia sunt alocate fondurile și pentru agenda sportivă a orașului, solicită suplimentarea sumei de 500.000 de lei, pentru ”finanțarea proiectului «participarea la Turul campionatului național al Ligii de a II-a de fotbal seniori+juniori», aprobată pe anul 2011, în urma promovării CSU Voința în liga I-a de fotbal”.
În ultimul timp, consilierii PD-L au insistat degeaba pentru suplimentarea cu un milion de euro, respectiv un milion de lei, a bugetului pentru CSU Voința. În primul caz, milionul era destinat strict echipei de fotbal, în cel de-al doilea fiind vorba de sume alocare dotării stadionului municipal.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

un sibian

Acum 10 ani

mai bine mergeau toti banii la spital!!! Vointa sa se descurce...sunt club privat!!!
Raspunde

alt sibian

Acum 10 ani

Si eu spun: mai bine mergeau banii la spital. Sunt microbist, dar Vointa e club privat.
Raspunde

tot un sibian

Acum 10 ani

Asa este, banii publici sa mearga tot catre oameni si nu la cluburi private.
Raspunde

ioan

Acum 10 ani

ce este in plan cu str bahluiului? arata jalnic,santuri,gropi,etc..... de ce nu se reabiliteaza?
Raspunde

Pt sibian

Acum 10 ani

chiar daca Vointa e club privat,este este echipa orasului asa ca nu te mai trezii tot timpul tu sa comentezi!
Raspunde

pdl

Acum 10 ani

ioane , am in plan strada bahluiului numai si numai daca-mi sugi p.ula de doua ori pe secunda.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus