Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

DSVSA Sibiu a aplicat amenzi de peste 10.000 de lei luna aceasta

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu a organizat în cursul lunii octombrie 2011 controale tematice privind respectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor la obiective care prelucrează, transportă, depozitează şi comercializează produse alimentare de origine animaă şi non-animală, cu prioritate produse din carne şi lapte, produse de panificaţie, patiserie, legume şi fructe.

În perioada 1 - 21 octombrie au fost efectuate 151 controale care au cuprins  4 abatoare, 4 unităţi de procesare carne, 15 carmangerii, 4 unităţi de procesare lapte, 16 unităţi de comercializare de tip hipermarket, 35 magazine alimentare, 25 unităţi de alimentaţie publică (restaurante şi cantine) 21 unităţi de panificaţie, 8 laboratoare de cofetărie, patiserie, 5 depozite alimentare, 5 depozite de legume şi fructe, 4 pieţe agroalimentare şi 9 unităţi care fabrică şi comercializează sucuri, apă plată.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 13 amenzi în valoare de 10.200 lei, fiind amendate trei magazine alimentare, un depozit alimentar, două depozite de legume şi fructe, o unitate de alimentaţie publică şi 6 producători individuali care comercializau produse de origine animală sau legume şi fructe în spaţii neautorizate şi fără documente de provenienţă şi calitate.

De asemenea au fost avertizaţi 11 agenţi economici cu activitate la 2 unităţi de procesare lapte, 4 unităţi de panificaţie, 3 unităţi de comercializare, 3 unităţi de alimentaţie publică, unităţi care vor fi recontrolate la termenul stabilit pentru remedierea deficienţelor constatate cu ocazia controlului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus