Marţi,
27.09.2022
Ploi Scurte
Acum
14°C

Ambulantele SMURD, dotate cu echipamente de transmisie video

Echipele de pe 100 de ambulanţe SMURD din toată ţara – dintre care o parte şi de la Sibiu – vor fi dotate cu echipamente de transmisie video în timp real. Practic, un dispozitiv de transmise video aflat la centura echipelor de pe ambulanţe va transmite imaginile capturate de o cameră amplasată pe capul unui paramedic SMURD. Imaginile vor fi redate pe un monitor amplasat la centrul de primire, de unde un medic va putea diagnostica situaţia mult mai repede şi mai eficient, urmărind acele imagini.
Acest proiect a fost implementat mai întâi la Târgu Mureş, iar acum va fi extins la nivel naţional, a anunţat Raed Arafat, „părintele” Serviciului medical de urgenţă, reanimare şi descarcerare.
Susţinerea financiară va fi asigurată de Vodafone România, iar anunţul investiţiei care va fi finalizată până la finele acestui an a fost realizat în cadrul unei conferinţe organizată de operatorul de comunicaţii la Sibiu. „Calitatea imaginilor este foarte bună. Practic, poate transmite imagini relevante inclusiv despre pupila ochiului pacienţilor”, spune Silviu Nicolescu, public relantions manager al Vodafone România. Valoarea investiţiei la nivel naţional este aproximată la 150.000 de euro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus