Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
6°C

Presedintele Bursei din Sibiu: O tara poate iesi din faliment prin razboi

În momentul în care o ţară dă faliment înseamnă că nu mai poate să emită titluri de stat şi să le emită pe piaţă, deci nu mai e capabilă să împrumute la nici un fel de dobândă de nicăieri", a declarat Cristian Sima, președintele Bursei de la Sibiu. "Deci ţara aceea în momentul în care dă faliment nu mai poate să împrumute, deci nu îşi mai poate acoperi deficitele bugetare din împrumuturi externe", a spus Sima, care a precizat că "țara poate să iasă din faliment prin nişte dobânzi foarte mari, prin inflaţie foarte mare, printr-un război şi aşa mai departe. Germania a ieşit în 1929 din faliment prin război", a declarat pentru capital.ro, Cristian Sima.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Cristian Sima

Vizualizari: 202

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus