Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Bursa din Sibiu il da in judecata pe fostul presedinte. Nu prea e clar de ce

După cum apărea și pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor Sibex (Sibiu Stock Exchange), fostul președinte al Bursei sibiene, Cristian Sima, va fi dat în judecată. Informația a fost confirmată de ”surse din piață”, dar deocamdată nimeni nu a putut explica în mod clar motivul pentru care Sima va fi dat în judecată, din moment ce în Adunarea generală s-a arătat că brokerul ”fugit” în Islanda după ce a pierdut banii unor investitori nu a produs niciun prejudiciu cuantificabil.
Cel care a anunțat că Sibex-ul nu a suferit niciun prejudiciu material din cauza lui Cristian Sima (foto) a fost Dan Simionescu, fost și actual administrator al Bursei, nominalizat și el pentru a răspunde pentru invocatele pagube aduse Bursei sibiene. Membrii AGA nu au fost de acord ca și Simionescu să fie tras la răspundere pentru pierderile Sibex.
Pe seama lui Sima sunt puse, în special, pierderile la capitolul de imagine. ”«Fuga» domnului Sima Cristian şi asocierea Sibex cu acest scandal - de către o parte din mass media - au avut implicaţii majore la nivelul investitorilor şi participanţilor de pe piaţa Sibex. Retragerea autorizaţiei de funcţionare de către CNVM pentru WBS România şi interdicţia impusă domnului Sima Cristian de a mai activa pe piaţa de capital - WBS fiind cel mai important participant din punct de vedere al numărului de contracte tranzacţionate, iar domnul Sima director general şi preşedinte CA - au accentuat neîncrederea faţă de Sibex în rândul brokerilor”, se arată într-un raport citat de zf.ro.

Interimarul de după Sima și-a dat demisia

Din noul Consiliu de administrație al Sibex nu mai face parte și Paul Miclăuș, cel care a luat locul lui Cristian Sima după ce acesta a fost destituit de la conducerea Bursei sibiene în urma izbucnirii scandalului legat de plecarea sa peste hotare. Adunarea generală a acționarilor a decis menținerea în CA a lui Dan Simionescu, alături de care au fost aleși trei noi administratori.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

FONDURI NERAMBURSABILE UE

Acum 11 ani

2013 este anul in care Fondurile NERAMBURSABILE Europene se acorda si la noi la fel de usor ca in statele membre ale Uniunii Europene ! Aflii mai multe detalii pe site-ul:wwwfondurieuropenenerambursabile.ro
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus