Miercuri,
09.10.2024
Ceata
Acum
10°C

Recenzorii sibieni au depasit planul pe sapte zile

În primele şapte zile de recensamant, în judetul Sibiu au fost recenzaţi peste 64% dintre locuitori, cu şase procente mai mult decât prevedea planul stabilit la începutul recensământului.

Din totalul de 64 de localităţi, 38 sunt peste media judeţului de 64,75%, iar localităţi precum Chirpărul, care a înregistrat rezultate foarte slabe, a recuperat la reevaluarea sectorului.

„Problema este că sunt sectoare în care noi luăm în considerare numerele caselor, dar de fapt în multe cazuri în locul unei case este de fapt o grădină sau un spaţiu nelocuit, şi atunci la reluarea traseului recenzorul specifică acest lucru şi recuperează” a declarat Liviu Boloş, directorul Direcţiei Generale de Statistică Sibiu.

Cu sau fără CNP?

Deşi conducerea Direcţiei Generale de Statistică Sibiu susţine că a făcut instructajul recenzorilor şi le-a specificat că cererea CNP-ului este obligatorie, nu toţi recezorii respectă regulile.

„De exemplu ieri a ajuns recenzorul la domnul prefect Răcuciu şi nu a cerut CNP-ul. De ce au loc astfel de întâmplări? Pentru că noi le explicăm una şi ei văd la televizor un circ care îi zăpăceşte. Li s-a explicat clar că la centralizarea datelor, sistemul este conceput să înregistreze doar coduri în cifre, nu şi alt tip de date, cum sunt literele, şi de aceea noi avem nevoie de CNP ca să poată fi identifică şi înregistrată persoana recenzată” a explicat Liviu Boloş.

„Chestionarele care le par ciudate sibienilor sunt valabile în toată Uniunea Europeană”

Refuzul cetăţenilor de a-şi da CNP-ul sau incapacitatea recenzorilor de a explica sensul unor întrebări sunt doar două dintre problemele care au apărut în prima săptămână a recensământului.

Directorul Direcţiei Generale de Statistică Sibiu spune că aceste probleme sunt cauzate de faptul că oamenii refuză să înţeleagă că alcătuirea chestionarelor şi formularea întrebărilor au fost realizate de UE, care a cerut tuturor ţărilor membre să le respecte şi să le aplice fără modificări.

„Chestionarele care le par ciudate sibienilor sunt valabile în toată Uniunea Europeană. Respectarea lor este cerută de Regulamentul nr.763/2008 al Parlamentului şi Consiliului European, iar noi suntem nevoiţi să urmăm cu exactitate aceste indicaţii” a mai spus Liviu Boloş.

Cele mai eficienţi recenzori sunt la Cârţa şi cei mai leneşi la Poiana Sibiului

Cei mai harnici recenzori s-au dovedit a fi cei din Cârţa (89,95%), Poplaca (83,69%), Alţâna (82,86%), Ludoş (82,68%), Cisnădie (82,55%) şi Merghindeal (81,64%).

„Rezultatele de pe teren arată bine, poate doar în anumite sectoare din Sibiu înaintăm mai greu, dar în ultimele zile ale recensământului recenzorii care şi-au terminat sectoarele vor merge să-i ajute pe cei care au rămas în urmă” a mai adăugat directorul Direcţiei Generale de Statistică Sibiu.

Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în localităţile Poiana Sibiului (52,54%), Loamneş (53,79%), Roşia (54,19%), Şeica Mică (54,71%), Bratei (57,22%) şi Vurpăr (57,59%).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Din SB

Acum 12 ani

De ce este nevoie de CNP? Datorita calculatorului, nu merge fara el. ;)
Raspunde

Tot sin SB

Acum 12 ani

Eu nu pricep ce atata tambalau se creeaza in jurul CNP-ului de parca ar fi cuiul lui Prepelea... Orice angajat care primeste bonuri de masa are scris pe toate bonurile de masa CNP-ul (verificati) deci teoretic est6e o informatie care ar putea fi obtinuta de oricine foarte usor, insa stau si ma intreb.... ce mama naibii sa faci cu CNP-ul unei persoane ? E firesc ca autoritatile sa introduca CNP-ul in recensamant altfel ar putea fi inregistrata o persoana de mai multe ori. Exista \"teoria\" ca \"ei\" au CNP-ul dar cine credeti voi ca are timp sa piarda sa caute CNP-ul la milioane de persoane ? Cat timp si resurse (implicit bani) inseamna asta ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus