Marţi,
25.01.2022
Cer Senin
Acum
-17°C

In ultima zi de recensamant procentul depaseste 93% la nivelul judetului Sibiu

În ultima zi de recensământ, judeţul Sibiu a depăşit procentul de 90% al locuinţelor recenzate, iar Liviu Boloş, directorul Direcţiei Generale de Statistică Sibiu, susţine că până la sfârşitul zilei toţi locuitorii judeţului vor fi recenzaţi.

„Până în acest moment pe judeţ, din numărul total de 64.000 de locuinţe, a fost recenzat un procent de 93,42%. Noi stăm bine şi recenzorii care şi-au terminat sectoarele vor merge să-i ajute pe cei care au rămas în urmă şi până mâine toţi vor fi recenzaţi” a declarat Liviu Boloş, directorul Direcţiei Generale de Statistică Sibiu.

Străzi care nu figurează în planul de recenzare

În Sibiu s-a constatat că mai sunt cel puţin trei străzi care nu existau în planul iniţial de recenzare. Potrivit Direcţiei Generale de Statistică probleme au apărut pe strada Oborului, strada Iasomiei şi strada Măgura. Pentru a finaliza recensământul şi în aceste zone, s-au format noi echipe care se vor ocupa de străzile „uitate”.

„De exemplu pe strada Oborului, în cartierul Alma sunt vreo 25 de blocuri noi care nu figurau în planul de sectorizare. Dar am trimis acolo trei recenzori şi doi oameni de la statistică, care se vor ocupa astăzi de toată zona” a mai spus Liviu Boloş.

Amenzi pentru cei care nu au vrut să fie recenzaţi

Cei care nu au primit recezorul sau nu au sunat la numărul de telefon scris pe fluturaşul găsit în poştă, vor fi vizitaţi de la 1 noiembrie de un reperezentant al primăriei, pentru a fi amendaţi.

„Avem locuinţe la care recenzorul a fost de şapte ori şi nu i s-a deschis uşa. Aceşti oameni obstrucţionează o acţiune importantă a statului şi vor fi amendaţi, atât cei din Sibiu, cât şi din celelalte localităţi din judeţ” a mai adăugat directorul Direcţiei Generale de Statistică Sibiu.

Din totalul de 64 de localităţi, 11 se află sub media de 93% cu un procent de 90% de locuitori recenzaţi, iar 30 de localităţi au terminat recenzarea în procent de 100%.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Ogorului

Acum 10 ani

E vorba de strada Ogorului, iar faptul ca 25 de blocuri au fost lasate pe ultima zi e o dovada clara de incapacitate organizatorica, sa nu spun mai rau. Multa lume de acolo nu a fost recenzata deloc si recenzorii nu au mai lasat nici macar o hartie ca au trecut pe acolo, pentru ca era prea tarziu sa mai poata fi contactati dupa aceea. Nu-si da nimeni demisia pentru asta????
Raspunde

Ogorului - Alma

Acum 10 ani

In cazul asa-zisului cartier Alma (e de fapt un segment din Turnisor), cateva mii de oameni au fost pusi in pericolul de a fi amendati de catre niste persoane incapabile de la Directia Judeteana care a organizat recensamantul. Eu unul am sunat duminica la Directia pt. statistica sa intreb daca au uitat de noi, dar nimeni nu a asigurat permanenta - nu a raspuns nimeni la telefon - desi era obligatoriu sa o faca, pentru un demers asa de important, care dura numai 10 zile. Am sunat si la Primaria Sibiu, unde a raspuns cineva si a zis ca pentru recensamant nu e nimeni duminica, iar la cele doua numere de pe situl Directiei Nationale era mereu ocupat. De ce trebuie sa pierdem noi timp - si poate bani, in cazul amenzilor - pentru ca niste persoane sunt incapabile sa faca niste demersuri simple? Rugam jurnalistii sa transmita celor de la Directia pentru statistica intrebarile noastre. Inclusiv cea cu DEMISIA - cine isi da demisia de onoare?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus