Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
4°C

Drumul Sibiu – Agnita: receptia lucrarilor incepe de luni

Lucrările de reabilitare a DJ 106B Sibiu – Agnita – mai puțin porțiunea care traversează Dealul Dăii – vor fi recepționate începând de săptămâna viitoare. Potrivit contractului inițial, reabilitarea ar fi trebuit încheiată încă din primăvara acestui an, dar termenele au fost prelungite în mai multe rânduri, ultimul fiind stabilit pentru finele lui august 2011.
Ultima porțiune rămasă de reabilitat a fost cea din comuna Nocrich, unde constructorii au așteptat finalizarea lucrărilor de introducere a rețelei de apă și canalizare.

Lucrări împărțite în două

Lucrările au fost atribuite în 2008 consorțiului format din Comtram, Geiger, DPC și Con-A. Ulterior, în 2009, constructorii au atras atenția asupra faptului că proiectarea lucrărilor a fost întocmită fără a fi luate în calcul alunecările de teren de pe Dealul Dării. În urma discuțiilor, lucrările la cei 6,1 km de drum afectat de alunecările de teren au fost scoase din proiectul inițial de reabilitare. Pentru această porțiune de drum a fost lansată o nouă licitație în toamna anului trecut. Lucrarea a fost atribuită celor de la Confort Timișoara, fapt contestat de drum serv. În cele din urmă, lucrarea a fost atribuită constructorilor mureșeni pentru aproximativ 12 milioane de lei.

Restul drumului – în decembrie

Dacă vremea va permite, constructorii de la Drum Serv Târgu Mureș speră să deschidă circulația fără restricții și pe Dealul Dăii (foto) în cursul acestui an. De altfel, luna decembrie este termenul limită de finalizare a lucrărilor, termen pus sub semnul îndoielii la începutul acestui an, având în vedere întârzierile de trei luni înregistrate la începerea lucrărilor.

Citește și Pe drumul Sibiu – Agnita se va putea circula cu maxim 60 de kilometri pe oră după inaugurare

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Je!

Acum 11 ani

Si receptia primelor gropi se va face in primavara:)) Apropo...sa receptionati si valurile formate deja intre Cornatel si Dealul Daii, deja au aparut! Eu circul des pe aceasta ruta si este pacat de banii investiti! In schimb pe Dealul Daii este alta calitate...firma este mult mai serioasa cu toate ca este din alt judet~!
Raspunde

aaaaaaa

Acum 11 ani

Acest articol releva o lipsa acuta de profesionalism din partea domnului Traian Deleanu, care se pare ca nu se informeaza inainte de a scrie un articol. Multe din informatiile din acest articol sunt complet eronate, iar unele nu mai sunt actuale de mult timp. Dar asta e tara in care traim. Pana si cei care trebuie sa fie obiectivi si sa informeze in mod corect populatia sunt complet incompetenti.
Raspunde

cri

Acum 11 ani

Slaba lucrare pe toti cei aproape 60km. Saracii oameni care au fost nevoiti sa circule cativa ani pe ruta Sibiu-Agnita in conditii de santier primesc la sfarsit un drum care nou, modernizat arata mai rau decat unul \"demodat\" in strainatate ... Doar atat se poate in Romania in 2011?
Raspunde

HOTZII !!!

Acum 11 ani

Datele Institutului pentru Politici Publice arată că la Sibiu, un kilometru de stradă refăcut e de 350 de ori mai scump decât la Braşov.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus