Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
1°C

Borbely: Sa-mi explice cineva care e problema cu Tinutul Secuiesc. Il ducem undeva?

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, a declarat joi că, din punctul său de vedere, nimeni nu se poate îndoi de existenţa Ţinutului Secuiesc şi ar vrea ca cineva să îi explice care e problema cu acest ţinut, întrucât nu poate fi "băgat în traistă şi dus undeva".

Borbely Laszlo a declarat joi, la Miercurea Ciuc, că discuţiile referitoare la Ţinutul Secuiesc sunt binevenite, însă "nimeni nu poate pune sub semnul întrebării" existenţa acestuia, chiar dacă autorităţile din Covasna nu ar fi propus organizarea unui referendum în acest sens.

"Se discută foarte mult şi e bine să se discute. De ce? Pentru că oricine, orice ar spune - şi după părerea mea acest lucru nu depinde de referendumuri, e sincer părerea mea personală, dacă vreţi -, Ţinutul Secuiesc există şi nimeni nu poate pune sub semnul întrebării acest lucru, aşa cum există Ţinutul Moţilor, aşa cum există Ţara Bârsei, aşa cum există Oltenia sau alte regiuni istorice", a declarat Borbely Laszlo.

În opinia acestuia, problema creată în jurul intenţiei autorităţilor covăsnene de a organiza referendumul pentru Ţinutul Secuiesc este artificială, creată de politicienii români care vor să-şi majoreze capitalul electoral.

"În ceea ce mă priveşte, nu am nicio emoţie suplimentară, pentru că, de când suntem aici şi români, şi maghiari, şi alte naţionalităţi, pentru mine acest ţinut are o tradiţie, o cultură care există şi nu este împotriva altora. Daţi-mi voie să vă pun şi eu o întrebare, nu trebuie neapărat să-mi răspundeţi. Care-i problema cu acest Ţinut Secuiesc? Să-mi explice cineva care-i problema? Îl băgăm în traistă şi ducem undeva acest Ţinut? Care-i problema? Eu cred că este o problemă artificială creată de unii politicieni care în 2011 încă mai cred că pot face o campanie şi să mai câştige 0,5 la sută din voturi. Vorbesc de politicienii români, care acum s-au aliniat aşa, într-un consens naţional", a afirmat Borbely Laszlo.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus