Miercuri,
28.07.2021
Cer Senin
Acum
19°C

Faina si zaharul UE nu se mai impart din parcarea magazinului detinut de Carabulea

Pentru că devenise ”un pic prea scump” și era ”cam departe”, parcarea magazinului Bricomat nu va mai fi folosită de administrația sibiană pentru a împărți alimentele (făină, mălai, paste, biscuiți, orez, lapte praf) plătite de UE pentru a fi împărțite săracilor sibieni. În locul parcării magazinului deținut de magnatul Ilie Carabulea, Primăria Sibiu va utiliza pentru a împărți alimentele gratuite clădirea care adăpostea o fostă stație de transformare, situată pe strada Electricienilor, vizavi de Liceul Energetic.
”Credem că oamenii vor putea ajunge mai ușor acolo”, spune Klaus Johannis, primarul Sibiului.

10.000 de beneficiari

Alimentele distribuite gratuit săracilor prin programele UE nu au stârnit un prea mare” entuziasm” în rândul defavorizaților din Sibiu care nu numai că nu au făcut coadă la aceste alimente, ci – în unele cazuri – nici nu au venit să le ridice.
Anul acesta, alimentele distribuite la cerea UE vor putea fi ridicate începând din 14 noiembrie. ”Anul acesta vor beneficia de acest tip de sprijin un număr de 9.894 de persoane din municipiul Sibiu. Cantitățile de alimente aprovizionate de municipalitate acoperă necesarul pentru toate aceste persoane”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

Ce se dă?

”Fiecare beneficiar va primi o cantitate totală de 41,2 kg de alimente, după cum urmează:  făină - 16 kg; mălai - 11 kg; paste făinoase - 2 kg; biscuiţi -    1,2 kg; orez - 9 kg; lapte praf -  2 kg”, informează administrația locală.

Liste întocmite din iunie

Listele cu beneficiarii acestor ajutoare au fost întocmite încă din vara acestui an și includ pensionarii sistemului public de pensii cu venituri de sub 400 de lei/lună, șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj, persoanele cu handicap grav și accentuat neinstituționalizate (adulţi și copii) şi familiile și persoanele singure care sunt beneficiare de venit minim garantat.

Cei care au dreptul la aceste ajutoare le vor putea primi de pe strada Electricienilor începând cu jumătatea acestei luni. Predarea alimentelor se va face pe baza cărții de identitate sau a buletinului beneficiarilui. ”În cazul persoanelor nedeplasabile sau al minorilor, persoana care se prezintă în vederea ridicării produselor alimentare va prezenta în original: cartea de identitate/certificatul de naştere al minorului și buletinul sau cartea de identitate personală”, informează administrația locală.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

traian-60

Acum 9 ani

bai mercenar de presa cu coada de cal si minte de retardat, nu ti s-a spus ca esti un obsedat si-un ratat? ce ma-a tot pomenesti de omul acesta? ce te tot legi de el? cine si cu cat te plateste, gazetar de doi lei? nu punteai sa zici, simplu \"magazinul din parcarea magazinului bricomat, de pe sos. alba iulia, vizavi de aeroport?\". o trebuit, proasto, sa-l denumesti pe omul respectiv? nici nu stiai, antitalentule, ca magazinul cu pricina nu este a lui, spurcaciune? ia mai du-te\'n ma-ta, jigodie cu coada de cal!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus