Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

CSU - Gaz Metan: duelul pivotilor

 

Dacă Gaz Metan Mediaș excelează la două capitole, acestea sunt frontcourt-ul și banca de rezerve. De-a dreptul surprinzător, rezervele Mediașului au statistici mai bune decât titularii. De exemplu, Titus Nicoară, ce a început un singur joc din șase ca titular, este cel mai bun marcator și cel mai bun recuperator al echipei. Varianta clasică de start a Gazului îi are în frontcourt pe Ivanovic și Drăgușin. Lor li se vor opune Crăciun și Riley, titularii incontestabili ai Sibiului sub panouri.

Duelul Crăciun - Ivanovic îi este favorabil medieșeanului doar cât timp vorbim despre ofensivă. Extrema de forță a Mediașului are un procentaj mai bun la aruncări și a reușit mai multe puncte decât Bâtă în actuala ediție de campionat. Sibianul excelează însă în apărare, unde are o medie mult mai bună la recuperări și intercepții decât Ivanovic. De altfel, socotind criteriul eficiență, Crăciun este peste Ivanovic, sibianul având o medie a eficienței de 12.2 în timp ce Ivanovic ajunge la 10.8.

Riley îl domină cât se poate de clar pe Ionuț Drăgușin. Americanul are medii mai bune la toate capitolele. Este al treilea recuperator din campionat, cu o medie de 9.8 recuperări pe meci față de 6 reușite de Drăgușin. Are o medie de 16.8 puncte marcate față de 10 reușite de pivotul Mediașului și are un foarte mare avantaj: aruncă de trei puncte.

Statistic vorbind, CSUstă mai bine la toate capitolele față de Gaz Metan Mediaș când vine vorba de titulari. De primii cinci care intră pe teren la primul fluier al arbitrului. Însă de aici încolo, toate avantajele sunt în curtea Mediașului. Ovidiu Teleabă este singurul antrenor din România care are la dispoziție două echipe de aceeași valoare. Dacă nu, cu rezerve poate mai bune decât titularii. Scott Vandermeer are medii mult peste Ionuț Drăgușin, cu un indice de eficiență de 20.6 față de 13.5. Titus Nicoară este cel mai bun jucător al echipei, deși vine de pe banca de rezerve. Tudor Dumitrescu și Craig Moore sunt cei mai buni aruncători de trei puncte ai partidei iar Florin Muntean a arătat nu de puține ori că își poate asuma fără probleme rolul de conducător. Banca Sibiului îl poate furniza, la criterii de eficiență asemănătoare băncii Mediașului doar pe Michael Kearse, un excelent jucător de contraatac și unul dintre principalii marcatori ai echipei. Dar cam atât. Iar călcâiul lui Ahile va fi Cristi Crăciun. Căpitanul CSUva trebui să facă un meci din cale afară de inteligent pentru ca echipa sa să nu piardă puținele avantaje pe care le are în fața Mediașului. Dacă „Bâtă” va rezista în teren departe de cele 5 greșeli personale, Sibiul are o șansă. Mică, dar care merită jucată.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus