Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

Directorul Serviciului de Ambulanta a cerut Ministerului Sanatatii deblocarea a 38 de posturi

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu, Ioan Luca, a declarat, vineri, că "situaţia din punctul de vedere al efectivului de personal este mai mult decât tragică", afirmând că a cerut Ministerului Sănătăţii deblocarea a 38 de posturi, transmite corespondentul Mediafax.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu, Ioan Luca, a declarat, într-o conferinţă de presă, că există o criză de personal, situaţia fiind "mai mult decât tragică".
"Situaţia existenţă la ora actuală din punctul de vedere al efectivului de personal, din punctul meu de vedere, este mai mult decât tragică. În sensul în care, pe tot judeţul, lucrez cu 36 de maşini şi cu un efectiv de personal mult sub ceea ce ar trebui să fie", a spus Luca.
El a anunţat că a făcut demersuri pe lângă Ministerul Sănătăţii pentru deblocarea mai multor posturi, astfel încât să poată fi angajaţi opt medici, 10 asistenţi, 15 ambulanţieri şi cinci operatori de telefonie.
Potrivit acestuia, în situaţia în care se găseşte acum Ambulanţa Sibiu, intervenţia la cazurile de urgenţă se poate face doar cu timp de aşteptare, care ajunge şi la 15 minute pentru mediul rural.
Totodată, Luca a spus că are probleme grave cu clădirea care adăposteşte ambulanţele.
"O urgenţă este şi hala unde sunt adăpostite maşinile, care este vai de ea. Dacă vine vreun cutremur va fi bai, că nu ştiu dacă vom putea să scoatem ambulanţele, să sărim în ajutorul populaţiei. Un expert va analiza situaţia şi va decide dacă se poate reconsolida. Propunerea mea a fost să fie demolată şi făcută una pe structuri uşoare", a afirmat Luca.
El a spus că există probleme şi cu clădirea în care funcţionează Ambulanţa Mediaş, care, din 2012, ar trebui să plătească chirie lunară de minim 5.000 de lei.
Luca a precizat că suma i se pare prea mare şi va căuta soluţii pentru a muta Ambulanţa Mediaş din incinta Spitalului Mediaş, unde este în prezent.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus