Joi,
29.07.2021
Partial Noros
Acum
32°C

Cindrea insista pentru banii asistentilor sociali

Deputatul PSD, Ioan Cindrea, a înaintat o nouă serie de interpelări în care cere bani pentru asistenții social din Sibiu care au rămas fără salariu. Deputatul le cere ministrului Muncii, Sulfina Barbu și ministrului Finanțelor, Gheorghe Ialomiţianu mai multe informații legat de datoriile statului către 118 asistenți sociali care nu au mai primit bani. ”La nivelul Judeţului Sibiu, este vorba de 118 cazuri în care persoanelor cu handicap grav nu li se poate asigura plata salariilor asistenţilor sociali întrucât bugetul alocat de Guvernul României asigură plata salariilor în procent de numai 66% la nivelul anului curent. (...) Vă rog să luaţi măsuri urgente pentru asigurarea resurselor financiare necesare pentru plata salariilor însoţitorilor persoanelor cu handicap grav din Judeţul Sibiu”, scrie Cindrea în interpelare.
Prima interpelare a fost adresată premierului Emil Boc. Răspunsul a venit însă din partea ministrului Muncii de atunci, Sebastian Lăzăroiu, și nu l-a convins pe deputat: ”Având în vedere sursa de finanțare a acestor drepturi, ne-am adresat Ministrului Finanțelor, solicitând spijin în vederea identificării soluțiilor de finanțare pentru plata asistenților personali și pentru plata indemnizațiilor care se acordă în locul asistenților personali”, se arată în răspunsul trimis de Sebastian Lăzăroiu.

 

Comentarii

2 comentarii

ev

Acum 9 ani

Cinderea numai campanie stie sa isi faca. Sa le dea de la el ca are de unde, doar si-a angajat sotia la Biroul lui Parlamentar
Raspunde

sorin

Acum 9 ani

Unii comenteaza aiurea orice stire;e normal ce face deputatul Cindrea,ca om de stanga,aparandu-i pe asistentii sociali care au ramas fara salariu. Consider ca dintre toti parlamentarii de Sibiu,e cel mai activ si mai aproape de oamenii care l-au ales.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus