Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Muzica de camera si jazz la a doua editie a “Intalnirilor IconArts Sibiu"

Academia Icon Arts revine în fața publicului sibian la mai puțin de patru luni de la închiderea cursurilor de vară cu o serie de evenimente grupate sugestiv ”Întâlnirile Icon Arts” Sibiu. Aflată la a II-a ediție, manifestarea aduce în fața publicului sibian două seri de muzică și o expoziție de fotografie în 18-19 noiembrie, la Teatrul Gong.

Prima seară este rezervată ritmurilor de jazz puse în scenă de tânărul jazzman sibian Mircea Mutulescu împreună cu Trio-ul ce-i poartă numele. Mircea Mutulescu s-a născut în Sibiu, absolvent al Academiei de Muzica ''Gh. Dima'' din Cluj-Napoca la clasa prof. Aurel Marc. Legatura sa cu jazzul s-a aprofundat în anul 1999 când a fost fondat grupul vocal ''Harmony'' din Sibiu, condus de Prof. Constantin Iridon, octet cu care a câștigat numeroase premii printre care și ''Galele Studențești de Jazz'' Sibiu, ediția 2007. ''Mircea Mutulescu Trio'' (Mircea Mutulescu-voce , Ciprian Pop-chitară , Daniel Dumitrana-contrabass) s-a format în vara anului 2011 în cadrul celei de-a 9-a ediții a cursurilor de vara ''Icon Arts'' Sibiu/Cisnădioara la secția de jazz a prof.Mircea Tiberian, Luiza Zan și Sorin Romanescu.

Cea de- doua seară va sta sub semnul muzicii de cameră printr-un recital susținut de Cvartetul EUFONIA (Cluj-Napoca). Cvartetul, format din Rareş Munthiu (vioară), Remus Gaşpar (vioară), Mihai Oşvat (violă), și Mihai Barbul (violoncel), toți masteranzi ai Academiei de Muzică „Gh. Dima” Cluj-Napoca, la clasa prof. Grigore Botar și Nicuşor Silaghi, a luat ființă în anul 2009 câștigând între timp o serie de premii naționale. Pe parcursul manifestării, foaierul Teatrului Gong va fi transformat într-o veritabilă expoziție foto cu lucrări selectate din portofoliul studenților Academiei de vară IconArts, de la clasa artistului Cornel Lazia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus